A M&IT Challenge-en és az Aviareps Nordic Virtual Fair-en „járt” a BUD CB

Forrás: turizmus.com

 2020. november 16. 17:29

A Budapest Convention Bureau sales csapata november elején két virtuális értékesítési fórumon is részt vett.

A Northstar Travel Group-hoz tartozó M&IT Challenge idén rendhagyó módon virtuális formátumban került megrendezésre 2020. november 10-11-én.

A brit piacra fókuszáló eseményen az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága és a BUD CB közösen képviselte Magyarországot a minőségi és a gondosan kiválogatott MICE buyerek felé. Ahogy a B2B fórum neve is mutatja, a szervezők csapatépítő programok keretében biztosítottak lehetőséget a résztvevőknek a hatékonyabb kapcsolatépítésre. Természetesen a szokásos négyszemközti egyeztetésre is volt lehetőség a szolgáltatók és a potenciális ügyfelek között az edukációs és a játékos programokon túl. Minden szolgáltató egy előre felvett, 8 perces prezentációval is készülhetett, amely a rendezvény online felületére már korábban felkerült. Az ezekben a videókban elrejtett információk alapján kvízkérdésekre válaszolva is lehetett a versenyben pontokat gyűjteni a csapatoknak. A programokat egy esti virtuális koktélozással zárták, amelyhez a szükséges alapanyagokat minden vendég előre, személyesen megkapta, futár szállította ki a megadott címekre.

Az idei M&IT Challenge kiváló példája annak, milyen magas szinten és kreatívan lehet alkalmazni a digitális megoldásokat a rendezvényszervezésben ebben a speciális időszakban is. Ennek ellenére többször elhangzott, hogy mind a szervezők, mind a résztvevők bíznak benne, hogy a jövő évi esemény már személyes részvétellel zajlik majd.

A virtuális eseményeken az MTÜ és a BUD CB közösen képviselte Magyarországot

Fotó: BUD CB

Az Aviareps Nordic Virtual Fair is a múlt hét folyamán, 2020. november 11-12-én zajlott. A virtuális eseményen az MTÜ szervezésében a BUD CB is megjelenhetett a hazai partnerek mellett. Az északi országok piacára fókuszáló vásáron vegyesen voltak jelen a leisure szegmensben és a meetings industry-ban érdekelt buyerek. A virtuális vásár során az előre egyeztetett tárgyalásokon túl lehetőség volt a networkingre, névjegykártya-cserére és a kiállítók virtuális standjainak meglátogatására is.

A tapasztalatok is azt igazolják, hogy a jelenlegi időszakot főleg a meglévő kapcsolatok ápolására és az újak kialakítására érdemes használni, konkrét lekérések helyett inkább általános érdeklődés tapasztalható. A nemzetközi buyerek üdvözölték a #PowerOfLiveEvents kezdeményezést és a desztinációs promóciós videót, mint a kampány egyik elemét. Fontosnak tartják, hogy a desztinációk folyamatosan kommunikáljanak velük, hiszen előszeretettel használják a jelenleg rendelkezésre álló idejüket edukációra, valamint új helyszínek és szolgáltatók megismerésére.