A nemzetközi piacokon is megjelennek a NÖF által gondozott kastélyok és várak

Forrás: turizmus.com

 2022. május 21. 18:33

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. meghívására a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretein belül megújult kastélyokat jártak be a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai.

Országos jelentőségű műemléki épületek, lélegzetelállító várak és kastélyok újultak meg országszerte a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. által koordinált Nemzeti Kastély- és Várprogram keretein belül. A szervezet célja ugyanakkor nemcsak nemzeti épített örökségünk megőrzése, hanem minél szélesebb körű bemutatása, népszerűsítése is. Magyarország legszebb várai és kastélyai mind a szabadidős, mind a hivatásturisztikai kínálat bővítésére alkalmasak, bevonásukkal új útvonalak tervezésére nyílik lehetőség.

Ezért hívta meg a NÖF a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (MTÜ NKI) munkatársait a már elkészült létesítmények bejárására, helyszínen történő alaposabb megismerésére, hogy a legjelentősebb nemzetközi küldőországokért felelős szakértők világszerte bemutathassák piacaikon a gyakorlati értékesítésbe bevonható létesítményeket.

A szakmai együttműködés keretében az MTÜ NKI munkatársai a NÖF által gondozott 18 kastély és 12 vár közül elsőként Füzérradvány büszkeségét, a Károlyi-kastélyt, valamint az edelényi L’Huillier-Coburg-kastélyt látogatták meg.

A NÖF és az MTÜ munkatársai Edelényben

Fotó: NÖF

„Az épületek valóban nemcsak a régi szépségüket nyerték vissza, a fejlesztések ennél jóval többrétűek voltak. Lenyűgöző számunkra, hogy mennyi új funkcióval gazdagodtak ezek a gyönyörű épületek és az őket körülvevő parkok. Mind a leisure, mind a MICE szegmenst figyelembe véve azt kell mondanunk, hogy méltó módon megfelelnek a modern turisztikai igényeknek. Mindent meg fogunk tenni, hogy ezt a nemzetközi turisztikai szakemberekkel is megismertessük” – mondta Szégner Zsuzsa, az MTÜ NKI igazgatója.

„Munkatársaink már eddig is több alkalommal részt vettek az MTÜ nemzetközi aktivitásaiban, kiállításokon és vásárokon az új attrakciók bemutatása, népszerűsítése érdekében. A létesítményvezetőkkel a helyszínen folytatott megbeszélések ugyanakkor új ötleteket is adtak az együttműködési lehetőségek még hatékonyabb kiaknázására” – tette hozzá Sztojanovits Kristóf, a NÖF Marketing és Turisztikai Igazgatóságának vezetője.

A NÖF a hazai épített örökségvédelem vezető és aktív szereplőjeként több mint 70 műemléki védettségű épületet üzemeltet vagy vagyonkezel, elkötelezetten dolgozva annak érdekében, hogy biztosítsák az egyes helyszínek kulturális örökségi értékeinek megőrzését és bemutatását a jövő generációi számára.