A nyárral nem ért véget a Kajla-program

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 04. 16:55

200 ezer pecsétet gyűjtöttek és 10 millió kilométert vonatoztak nyáron a gyerekek, miközben felfedezték Magyarországot a „Hol vagy, Kajla?” program keretében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben. A gyerekek a Kajla útlevelükbe 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak, és több mint 100 ezren utaztak vasúton díjmentesen Kajla-jeggyel – tájékoztatott az MTÜ.

A nyár véget ért ugyan, de a kíváncsi vizslakölyök az iskolába is elkíséri a gyerekeket, a jövőben pedig újabb kedvezményekkel invitál majd az ország további felfedezésére.

A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, amelyeket Kajla Útlevél pecsétgyűjtő kiskönyvükben gyűjthettek. Augusztus végéig 200 ezer pecsét került a Kajla útlevelekbe, amelyeket érdemes megtartani, hiszen az iskola kezdetekor a legszebb és legkreatívabb útlevelek további ajándékokat érhetnek.

A gyerekek legközelebb decemberben, a téli szünetben találkozhatnak újra Kajlával

Fotó: kajla.hu

A gyerekek ugyanis a saját „turisztikai okmányukat" kreatív módon, saját kezűleg tudták személyre szabni, az iskolákban pedig szeptember hónapban osztályonként szavazzák meg a diákok a három legszebb, legkreatívabb útlevelet, ezeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla meglepetéssel jutalmazza majd.

Illeszkedve a 21. századi felhasználói igényekhez, Kajlát digitális módon, játékos grafikai köntösben, egy mobilapplikáció segítségével is nyomon lehetett követni. Az applikációt használó gyerekek megyénként 2-2 nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül. A „Hol vagy, Kajla?” mobilapplikáció közel 80.000 játékletöltést és megnyitást generált, 3.000.000 játékmenettel.

A kampány során soha nem látott összefogás jött létre a közös cél érdekében – a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott többek között a MÁV, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, a MAHART és a BAHART, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is.

Azért, hogy az új elsősök se maradjanak ki a programból, idén ősszel hozzájuk is eljuttatja a Magyar Turisztikai Szövetség Kajla útlevelüket.

Kajlával pedig a gyerekek legközelebb decemberben, a téli szünetben találkozhatnak újra, hogy még alaposabban felfedezzék Magyarországot és tovább gyűjtögessék a pecséteket.

 

Kapcsolódó cikkek

Kajlát keresi a fél ország

2019. augusztus 16.