A nyíregyházi fürdő vitte idén a prímet Kolozsváron

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 28. 18:13

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai ismét Kolozsváron jártak, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. kollégáival közösen népszerűsítsék Nyíregyháza turisztikai kínálatát az erdélyi magyarság történelmi és kulturális központjában.

A 12. Kolozsvári Magyar Napok az újrakezdés jegyében zajlott, hiszen augusztus 17-22. között a koronavírus után megújulva ünnepelhettek és szórakozhattak az emberek a rendezvény több száz programpontján – derült ki a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményéből.

Nyíregyháza, mint egyedüli magyar turisztikai szolgáltató mutatkozott be a Farkas utcai forgatagban, ahol – mivel a rendezvényhelyszín vásárnak számított, a román hatályos rendelkezések értelmében korlátozások nélkül volt látogatható – szép számmal vettek részt az érdeklődők.

nyiregyhaza

A 12. Kolozsvári Magyar Napokon nagy sikert arattak Nyíregyháza fürdőszolgáltatásai

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A koncertek, könyvárusok és a kézművesek mellett az iroda turisztikai ajánlataival színesítette az esemény palettáját és prospektusokkal, valamint a térségre jellemző eredetvédett pálinkákkal várta a látogatókat. Nyíregyháza nevét korábban többen a Nyíregyházi Állatparkkal azonosították, de most kifejezetten sokan érdeklődtek a fürdőszolgáltatásai iránt, keresték az új attrakciókat és a program-, valamint szálláslehetőségeket.Nagyon sok kérdés irányult a magyarországi járványügyi helyzetre és a hatályban lévő korlátozásokra. A gyermekek legnagyobb örömére pedig „életre kelt” a Nyíregyházi Állatpark fehértigrise is. A külföldi turisták közül Romániából érkezett a legtöbb vendég Nyíregyházára az elmúlt években és a legtöbb vendégéjszaka is hozzájuk kapcsolódik. Tavaly a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt elsősorban a belföldi vendégforgalomra koncentráltak, de továbbra is tudatosan terveznek és a nemzetközi piacon is fenntartják a jelenlétüket.

"A Kolozsvári Magyar Napokon való részvétel, az ezzel egyidőben zajló Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben és a július utolsó napján rendezett Summer Festival Kassán mind kiváló lehetőség volt arra, hogy hitelesen képviseljük Nyíregyházát" – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tapasztalatok alapján a gazdag turisztikai kínálatnak köszönhetően és a korlátozások lazítása miatt újra megjelentek a külföldi turisták Nyíregyházán.