A skandináv B2B piacon erősít az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2020. december 08. 09:20

A skandináv térség legnagyobb leisure utazási ügynökségével, a TICKET-tel indított kéthetes közös, B2B fókuszú kampányt az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága.

Az északi térség mind a négy országában (Svédország, Finnország, Dánia, Norvégia) jelen levő, legmagasabb ügyfélelégedettséggel rendelkező turisztikai ügynökség a járvány előtt évente 1,8 millió főt utaztatott világszerte összesen 600 millió euró értékben – célcsoportjai pedig tökéletesen megegyeznek az MTÜ által stratégiailag megszólítani kívánt utazóközönséggel.

Horváth-Ibolya Dalma

Fotó: MTÜ

Az együttműködés első lábaként Horváth-Ibolya Dalma vezetésével december 1-jén lezajlott egy edukációs szeminárium a TICKET utazási iroda 330 értékesítési ügynöke számára.

A webinár során a megbízott piacszakértő bemutatta Budapest és térsége, valamint Balaton térsége turisztikai látványosságait is, külön kiemelve Hévíz és környéke adottságait.

Az edukációs eseményt követően a WOW Hungary brand két héten keresztül jelenik meg a TICKET mind a 68 irodájában, valamint a cég évi 16 millió megtekintést generáló weboldalán is.

 

A szerződésben foglalt kampány részeként a 150.000 olvasóval rendelkező Basta Resorna vezető svéd esti hírlap print kiadásának turisztikai mellékletében „Magyarország – a következő kedvenc desztinációd” címmel jelent meg figyelemfelkeltő, kétoldalas írás hazánkról. „Magyarország a tökéletes desztináció, ha valaki jó ételeket, egészséges spa-élményeket és felejthetetlen kalandokat keres” – áll a cikk bevezetőjében, amely beszámol az országban lezajlott gasztroforradalomról, a kiváló minőségű borbárokról, a kreatív főzőiskolákról és az izgalmas gasztrofesztiválokról is.

A skandináv TICKET-tel indított közös, B2B fókuszú kampányt az MTÜ

Fotó: MTÜ

A kéthetes kampány részeként a TICKET weboldalán belül elindult egy Magyarországot népszerűsítő microsite is, ahol a WOW Hungary brand alatt megjelenő különböző kikapcsolódási lehetőségek rövid leírása mellett repjegy- és szállásfoglalásra is van lehetőség.

A kampány utolsó pontjaként december 10-én egy Magyarországot népszerűsítő hírlevelet kiküldenek ki a TICKET teljes, 1,2 milliós adatbázisára.

2020-ban tehát az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága megkezdte az északi régióban aktivitásait, sikeresen felépítve egy alap piaci jelenlétet a B2B aktivitásokkal, amelyeket 2020. december 1-től Sarmon Zsuzsanna vesz át, aki a lassabban újrainduló észak-amerikai piacok mellett foglalkozik a Svédország, Finnország, Dánia, Norvégia B2B turisztikai partnereivel történő kapcsolatfelvétellel is.

Magyarországot népszerűsítő TICKET-kirakat

Fotó: MTÜ

December 17-én a tervek szerint Horváth-Ibolya Dalma és Sarmon Zsuzsanna a Budapest Branddel együttműködésben Hungary –Your Winter Wonderland címmel tart évzáró webinárt a régió turisztikai szakembereinek.

Kérdésekkel, együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban keressék bizalommal Sarmon Zsuzsannát hivatalos elérhetőségein (zsuzsanna.sarmon@mtu.gov.hu, +36 30 304 1118).