A SKÅL Europe alapításán dolgozik a magyar SKÅL

Forrás: turizmus.com

 2018. december 05. 09:51

A SKÅL Europe alapítási szándéknyilatkozatának aláírásával ért véget november 25-én Párizsban a First EuroSkal Congress.

Az 1934 óta működő és csaknem 15 ezer fős taglétszámmal a legkiterjedtebb nemzetközi turisztikai vezetői szervezet, a SKÅL International mintegy 50 tagja gyűlt össze 15 tagország képviseletében, hogy kifejezze az Európán belüli szorosabb együttműködési szándékát. Az alapítást megpecsételő memorandum tartalma szerint az alapítók legfőbb célja a földrajzi értelemben vett európai klubok erőteljes, de költséghatékony összefogása a SKÅL égisze alatt, és a nemzetközi SKÅL-ügyekben közös álláspont kialakítása.

A további fő szándékok között van a nemzetközi turisztikai tapasztalatok, valamint az egyes Skal-klubok működésével és rendezvényeivel kapcsolatos „best practice” megosztása, és több európai Skal-fórum létrehozása a tagok nemzetközi üzleti networking-lehetőségeinek erősítése érdekében. Az alapítók elhatározták, hogy az európai nemzeti SKÅL-vezetők számára megteremtik a legmagasabb szintű digitális kommunikációs összeköttetést.

Az alapító európai SKÅL-elnökök

Fotó: turizmus.com

A SKÅL Hungary részéről 4 fős delegáció vett részt az eseményen (Jávorkai Péter elnök, Drégely Ágnes - Tour East Tour, Herskovits Andrea és Herskovits Péter - Szállodavoucher.com), melynek szervezője Karine Coulanges, a SKÅL korábbi világelnöke - jelenleg a párizsi szervezet elnöke - volt, a programokon pedig résztvettek európai nemzeti SKÅL -elnökök, valamint számos klub vezetői és tagjai is.

A háromnapos, új párizsi turisztikai látnivalókkal tarkított konferencián több alkalommal - a Doing Business Among Friends jegyében - találkoztak a résztvevők több francia SKÅL Klub tagjaival és lehetőségük volt B2B workshop keretében is új üzleti kapcsolatokra szert tenni. Az eseményt az aláírással egyidejűleg a Francia Köztársasági Gárda zenekarának grandiózus koncertje és gálavacsora koronázta meg.

Az új nemzetközi szakmai szerveződés részleteinek kidolgozásán a közeljövőben a SKÅL Europe Task Force nevű munkacsoport dolgozik, melybe a kezdeményező német, illetve a svéd és román elnökökön kívül meghívást kapott Jávorkai Péter, a magyar SKÅL egyesület vezetője is.