Az okosturizmusról szóló kötettel bővült a Turizmus és mobilitás sorozat

Szerző: Miskolczi Márk

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 12:43

A Turizmus és mobilitás könyvsorozat 6 magyar nyelvű és 2 angol nyelvű kiadvánnyal bővül idén tavasszal. A legújabb kötet a smart, azaz okosturizmusról szól és már elérhető.

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is. Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense.

A sorozat legújabb kötete

A 2022 tavaszán megjelenő kiadványok a szektor aktuális trendjeire, valamint a Covid-19 pandémia hatásaira is reagálnak. A művekben olvashatunk turizmus társadalomtudományi vonatkozásairól, a közlekedés és turizmus fenntarthatósági kérdéseiről, a kulturális és aktív turizmus fejlesztésének sikertényezőiről, valamint az Ipar 4.0 szektorális hatásairól.

A könyvsorozat legújabb, Smart turizmus című jegyzetét Kökény László és Miskolczi Márk szerkesztette.

A digitális kiadvány hét fejezeten keresztül tárgyalja a negyedik ipari forradalom (Ipar 4.0) formabontó megoldásainak hatásait a turizmus területén, melyek megannyi társadalmi-gazdasági implikációval bírnak és jelenleg is – számos esetben észrevétlenül – befolyásolják fogyasztói szokásainkat, turisztikai döntéseinket.

A fejezetek összeállításában a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet kollégái vettek részt, akik a szektor formabontó megoldásaira, a smart hotelek, a múzeumi digitalizáció, a mesterségesintelligencia-alapú iparági fejlesztések, valamint az önvezető járművek turisztikai hatásaira is rávilágítottak.

A legújabb, Smart turizmus című kötet itt, a sorozat további részei itt érhetők el.