A TDMSZ levelét megírja

Forrás: turizmus.com

 2018. május 16. 19:06

A május 17-18-án zajló, XIX. Országos TDM Konferencia előzeteseként már 16-án elnökségi ülésen és közgyűlésen vehettek részt az érintettek Siófokon.

A Mala Garden Hotelben megkezdett közgyűlést azonban nem zárták be, csak felfüggesztették, mert 17-én várhatóan lényegesen nagyobb létszám mellett, s immáron a Hotel Yacht Wellness & Business konferenciatermében szavaznak majd arról - amire egyébként Semsei Sándor elnök bátorította a tagokat -, hogy a TDMSZ csatlakozzon-e a Magyar Turisztikai Szövetséghez?!

Mintegy húsz tagszervezet képviselőivel május16-án megkezdődött a TDMSZ siófoki közgyűlése

Fotó: turizmus.com

A Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség közgyűlésének első napján, a formális teendők - pl. a 2017. évi beszámoló elfogadása, valamint új felügyelő bizottság megválasztása - mellett meghoztak egy érdekes szakmai döntést is. Elhatározták, hogy a június 11-12-én, a Balatonfüreden esedékes Tourinform-találkozó előtt levelet írnak a Magyar Turisztikai Ügynökség illetékes menedzsereinek. Ebben a levélben a "Tourinform" névhasználati jogot tulajdonló MTÜ számára a minél jobb együttműködés érdekében megfogalmazzák álláspontjukat, hogy melyek azok a kérdések, amelyekben a nem önálló jogi személyiségű információs irodák a kompetensek, s melyek azok, amelyeket a fenntartók (a mintegy 120 Tourinform iroda megközelítőleg felénél a helyi TDM szervezet a fenntartó) tudnak megválaszolni, illetve megoldani.