A teraszok nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg

Forrás: MTI

 2021. április 20. 12:56

A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg – hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: amint a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, Pintér Sándor belügyminiszter, az operatív törzs vezetője a Magyar Közlönyben közzétett közigazgatási határozatban megállapítja, hogy a védőoltásban részesültek száma elérte a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatához szükséges létszámot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ebben a fokozatban a teraszok és kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek majd nyitva. A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, csak a belső terekben, ahol a megrendelt étel, ital elviteléhez szükséges ideig, valamint a mellékhelyiség használata idejére szabad tartózkodni. Az üzemeltetők és az alkalmazottak azonban a vendéglátóhely teljes területén kötelesek maszkot viselni.

terasz_123rf

A vendégeknek nem kell maszkot viselniük a teraszon, csak a belső terekben

Fotó: 123rf.com

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a teraszok és kerthelyiségek nyitásával a kijárási tilalom nem szűnik meg, mindenkinek haza kell érnie 22 óráig.