A turisztikai kereslet fejlesztése egy innovatív városban

Forrás: turizmus.com

 2018. április 10. 10:21

A Turizmus Bulletin legutóbbi számában jelent meg Albert Tóth Attila és Happ Éva kutatása Győr város turizmusának fejlesztési lehetőségeiről.

A szabadidős turizmus fejlesztésével kapcsolatos kérdések egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek egy olyan városban, ahol a turizmus hazai viszonylatban már jelentősnek mondható, de alapvetően a hivatásturizmus a meghatározó - írják a kutatók tanulmányuk bevezetőjében.

Győrben a hivatásturizmuson belül elsősorban a külföldi üzleti utazók által generált vendégéjszakák és az ezek kapcsán jelentkező bevételek jelentősek, amelyek nagymértékben függnek a városban működő cégek aktuális beruházásaitól, ezek periodikus hatásaitól. A Győrben üzemelő szállodáknak, vendéglátóhelyeknek, és minden turisztikai szolgáltatónak érdeke és egyben fontos célja is, hogy növelje a szabadidős turizmus részarányát, mellyel szoros összefüggésben csökkenteni tudja függő- ségét az üzleti turizmus váltakozó intenzitásától.

A győri városháza

Fotó: Gyor.hu

A kutatás a győri turizmus egyik fontos fejlesztendő szegmensének, a szabadidős turizmusnak az értékeléséről szól, szekunder és primer források elemzésével, kérdőíves és mélyinterjús kutatással. Akit érdekel a tanulmány, ezen a linken érheti el.

Kapcsolódó cikkek