A Turizmus és mobilitás könyvsorozat új kötete az aktív turizmust járja körül

Forrás: turizmus.com

 2022. június 21. 13:04

A Turizmus és mobilitás könyvsorozat hat magyar nyelvű és két angol nyelvű kiadvánnyal bővült idén tavasszal. Az angol nyelvű kiadványok egyike, Mobility and active lifestyle in tourism digitális kötet az aktív turizmusra fókuszál.

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is.

mersz_angol

A kötet borítója

Fotó: Akadémiai Kiadó

Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense, aki a könyvsorozat legújabb, Mobility and active lifestyle in tourism című kötetét is jegyezte.

A kiadvány a turizmus és mobilitás rendszerének elméleti megalapozását célozta meg. A mű újdonsága, hogy a személyközlekedés hagyományos alterületei (pl. légi, vízi, közúti, vasúti közlekedés) mellett az aktuális trendek (pl. megosztott mobilitás, önvezető járművek) fogalmait is bemutatja, esetpéldákkal alátámasztva. A kötet második fejezetében az aktív- és sportturizmus elméleti hátterének hiánypótló bemutatására kerül sor, mely során a sportturizmus sikeres hazai és nemzetközi példáival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A legújabb, Mobility and active lifestyle in tourism című kötet itt, a sorozat további részei pedig itt érhetők el.