A turizmus fellendítését célzó kulturális fesztivál kezdődött Isztambulban

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 30. 14:06

A turizmus és a kereskedelem fellendítését célzó, 50 napon át tartó kulturális fesztivál kezdődött szeptember 28-án Isztambul szívében, a Taksim téren.

A Beyoglu Fesztivált most először rendezik meg. A következő hetekben Törökország minden tájáról érkeznek ide antikváriusok, könyvkereskedők, dizájnerek, tervezőgrafikusok, kézművesek és a különféle tudományok képviselői. A szervezők mintegy 100 ezer érdeklődőt várnak a térre szeptember 28. és november 12. között.

Ahmet Misbah Demircan, Beyoglu körzet polgármestere az Anadolu állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy a Taksim tér „Törökország színpadává” válik, és azzal, hogy „a városrész gazdagságát kirakatba helyezzük”, az egész országot inspiráljuk.

A Taksim környéke a török metropolisz éjszakai életének színhelye, de itt található a művészet és a divat központja is. Ám több bolt, étterem, kávézó, valamint galéria bezárt az öngyilkos merényletek, illetve a július 15-ei puccskísérlet gazdasági hatásának következtében. Augusztusban 38 százalékkal kevesebb külföldi látogatott Törökországba, mint 2015 azonos hónapjában, a magyarok aránya 61 százalékkal esett vissza.