A turizmus újhullámain – Ez történt a CheckINN UP Workshopon (2.)

Szerző: Irházi János – Szántó Zoltán – Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. október 07. 16:46

Az „Új hullámok a turizmusban” címre keresztelt rendezvény célja az volt, hogy megismertesse azokat az aktuális trendeket és irányvonalakat, amelyekkel a turizmusban rövid és hosszú távon találkozhatunk majd az elkövetkezendő időszakban. Beszámolónk második része következik.

A rendezvény második felében folytatódtak a tartalmas és izgalmas előadások, illetve panelbeszélgetések a turizmus aktuális irányvonalairól.

 

A kártyás fizetés helyzete a turizmusban, a digitális fizetés trendjei

A kártyás fizetésről, annak elfogadásáról a turizmusban, a vendéglátó- és szálláshelyeken történő digitális fizetési trendekről, a szektorban megjelenő innovációról Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója beszélt a jelenlévőknek. Prezentációjában elmondta, az elmúlt három esztendőben megduplázódott a kártyaterminálok száma Magyarországon, és európai összehasonlításban is kiemelkedően jól állunk, ezer főre 29 terminál jut. Ma már a legkisebb hazai büfében is lehet a bankkártya mellett okostelefonnal is fizetni.

Szász Ferenc prezentációja a digitális fizetés trendjeiről

Fotó: CheckINN

Beszélt még többek között arról is, mennyire fontos a kártyás fizetés biztonsága az online foglalások esetében, és kitért egy abszolút forradalmi újításra: a check in, check out rendszerre. Ennek lényege, hogy ha előzetesen regisztrálja a kártyáját a vendég, akkor a szállodában, étteremben a fogyasztás végén nem kell odaadnia a kártyáját a fizetéshez, a terhelés automatikusan megjelenik rajta. Ehhez persze elengedhetetlen a vendég és a szolgáltató között feltétlen bizalom. Ahogy Szász Ferenc fogalmazott: „a check inn az új check out.”

 

Turizmus 4.0 – Intelligens megoldások a turizmusban

Az ipar 4.0 és az értékesítés 4.0 után megérkezett a turizmus 4.0., ami az ágazat digitalizációját, a robotika megjelenését, a rendszerek és folyamatok online összekötését jelenti. Válság idején ez különösen hasznos, aki már tett lépéseket ebbe az irányba, az előnyben van a többiekkel szemben, sőt az új technológiák iránti nyitottság akár a túlélés kulcsa is lehet, mondta az okosmegoldások gyors fejlődéséről szóló panelbeszélgetésben Homonnay Gergő, az Online Értékelés Kft. ügyvezető tulajdonosa. Hozzátette, hogy a digitalizáció a vendégértékelések begyűjtését és elemzését is jelentősen megkönnyíti, ami alapot nyújt a szolgáltatások célirányos fejlesztéséhez.

Robotika, automatizáció, digitalizáció nélkül elképzelhetetlen a modern vendéglátás, hangzott el a Turizmus 4.0 panelbeszélgetésen

Fotó: CheckINN

Schlégl Tímea, a KÜRT Akadémia képzési vezetője szerint a digitalizáció egyik legfontosabb hozadéka, hogy rengeteg adatot szolgáltat, ami a piaci szereplőknek feldolgozható információt és jobb reagálási lehetőséget biztosít. A Data Science az adatok tárolásának és elemzésének tudománya: a megszűrt, releváns adatok segítenek megérteni a saját piacot, a saját vevőkört, s erre a tudásra lehet építeni a hatékony ügyfélmarketinget.

Robotika, automatizáció, digitalizáció nélkül elképzelhetetlen a modern vendéglátás, hangsúlyozta Kende Gábor, a Kende Retail Operation Kft. alapító tulajdonosa. Ma már intelligens, ételfelismerő sütő- és főzőkészülékek, robotasszisztensek és számtalan egyéb okosmegoldás teszi könnyebbé az ágazatban dolgozók munkáját. Példának hozta saját vállalkozását, a Magyarországon egyedülálló Take it Easy üzletet, amely a kiskereskedelmet forradalmasító technológiát alkalmaz: mobilapplikációval, teljesen készpénzmentesen működik a nap 24 órájában.

A kiterjesztett és virtuális valóságok, mint élményelemek ugyancsak szerepet kapnak a turizmus jövőjének formálásában, erről beszélt Rendes Péter, az InnoTeq Kft. ügyvezető társtulajdonosa. Az informatikai élménymegoldásokkal elsősorban múzeumokban, kiállítóterekben, rendezvényeken találkozhatnak a látogatók. Szerepük a koronavírus járvány idején különösen felértékelődött, és lényegében azóta is velünk maradtak – általuk olyan élményekhez juthatnak az emberek, amelyek fizikailag nem feltétlenül elérhetők. A kiterjesztett- és virtuálisvalóság-projekteket ugyanakkor nem a valóságos élmények helyett, hanem azok mellett, plusz szolgáltatásként és lehetséges plusz bevételi forrásként is értékelhetjük.

 

A turizmus újhullámain

Rendkívül érdekes panelbeszélgetésre került sor „A turizmus újhullámain” címmel. „Új modellekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kísérletezni csak nyugodt piaci környezetben lehet” – kezdte a beszélgetést Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója. „A turizmus nem egy könnyen innoválható terület” vélekedett, ugyanakkor, az egyes back office folyamatokban már számos digitális megoldás létezik, amelyek alkalmazásával jelentősen csökkenthetjük az értékes munkavállalók terheit. A rendezvény háziasszonya szintén kiemelte: a CheckINN UP workshop egyik célja felhívni a figyelmet azokra a már létező megoldásokra, amelyekkel reziliensebbé válhatunk egy következő nehéz időszak esetén.

A Turizmus újhullámain panelbeszélgetés résztvevői

Fotó: CheckINN

A beszélgetésen szóba került a fenntarthatóság is. „A fenntarthatóság a turizmusban már régóta egy fontos téma, és mára minden területen áttörte a gátakat” – mondta Takács Márton, a Moore Global hotel és turizmus nemzetközi iparági vezetője, aki azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy ma már a nem fenntartható projektek hiába várnak finanszírozásra. Úgy gondolja, a jelenlegi gazdasági környezetben az alacsony árak nem fenntarthatóak, a fenntartási költségek miatt senki sem teheti meg, hogy csupán árszinttel vonzzon be fogyasztót. „Mindenki tart a makrogazdasági környezettől, és mindenki fél a recessziótól” – sommázta a helyzetet, hozzátéve ugyanakkor, hogy a szállodák kihasználtsága elérte a 2019-es szint körülbelül 70 százalékát, ami kifejezetten jó eredménynek tekinthető.

A beszélgetés során szóba került a workation kérdésköre is. A pihenést munkavégzéssel kombináló életformával kapcsolatban Ilyés Noémi megjegyezte: aki távolról dolgozik, az nemcsak pihenhet, hanem közben felfedezhet egy új országot is. Ugyanakkor ez még nem egy tömeges trend.

„Az online munkavégzés valóban egyre inkább jelen van a hétköznapokban, és egy fontos jövőbeli trend lehet” – osztotta meg véleményét a témáról Czene Eszter, az MTÜ megbízott kutatási igazgatója, majd beszélt az igyutazunk.hu portál fontosságáról. Sok adat, forrás áll rendelkezésükre – például, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) –, így a portálon a szakma első kézből értesülhet az aktuális hírekről. Elmondta, 2022 január-augusztusa között 28 millió volt a vendégéjszakák száma Magyarországon, ami a csúcsévnek számító 2019-hez viszonyítva mindössze öt százalékos visszaesést jelent, ráadásul csak szeptemberben további 3,2-3,3 millió vendégéjszakával számolnak.

A rendezvény résztvevői

Fotó: CheckINN

A beszélgetés során Bagyánszki Éva (Nitro Sales\ Marketing) kifejtette az utazási irodák megújulásának fontosságát. „Egy iroda akkor tud újjászületni, ha megérti a célközönségét” – vonta le a következtetést. Ami a munkaerőpiacot illeti, elmondta, hogy kihívást okoz jelenleg, hogy kevés a jelentkező és a munkavállalók többségének hiányos a képesítése. A szakember úgy látja, a nehéz időket élő turizmusnak érdemes újra gondolni a működési a struktúrákat. A befektetési kedv esetleges csökkenését illetően úgy vélte, hogy Budapesten ez nem tapasztalható. Takács Márton hozzátette, hogy a piacon van tőkeállomány, amely keresi a helyét, és a borús helyzet ellenére azért van ok a pozitív gondolkodásra. „Lehetünk optimistábbak, mint a médiahírek” – emelte ki végezetül.

 

A jövő közlekedése

A jelen és a jövő legfontosabb közlekedési kihívásairól szólt a CheckINN UP záró panelbeszélgetése. A Wizz Air képviseletében Radó András toborzási vezető úgy vélekedett, hogy az alacsonyabb árú repülőjegyekre a jövőben is szükség lesz, a verseny pedig jó a légi közlekedés szereplőinek és jó az utasoknak is. A repülés fenntarthatósága kapcsán elmondta, hogy a Wizz Air évek óta a legzöldebb légitársaság Európában: hiszen azzal, hogy a régebbi gépeket folyamatosan újakra cserélik, jelentősen csökkent a cég károsanyag-kibocsátása (az új hajtóművekkel szerelt repülőgépek 20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak elődjeiknél). Összehasonlításként megemlítette, hogy számos hasonló területen tevékenykedő cég csupán 2030-ra hozza majd azokat a környezeti mutatókat, amelyeket a Wizz Air már évekkel ezelőtt teljesített.A vállalat expanziós céljait jól példázza, hogy a ma 166 géppel rendelkező társaság 2030-ra 500 tagú légi flottával számol. Ezt a növekedést személyzettel is követni kell, ezért a Wizz Air intenzíven toboroz légi utaskísérőket és pilótákat egyaránt. Eközben a technológia is folyamatosan fejlődik: Radó András úgy vélekedett, hogy nagyjából 10-15 év múlva már rendelkezésre fog állni az a technológia, amelynek segítségével alternatív üzemanyaggal is lehet majd üzemeltetni a repülőgépeket. Az a cél, hogy 2050-re karbonsemleges legyen a Wizz Air. Gyorsabban terjed az e-mobilitás a vártnál Magyarországon, mondta a közúti közlekedés jövőjéről Alkér Zoltán, az MVM Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese. Jelenleg az országban az MVM Mobiliti töltőhálózatán több mint 1500 ponton lehet elektromos autókat tölteni. Ezt a töltőhálózatot nemcsak üzemeltetni, hanem fejleszteni is kell az igényeknek megfelelően. A szakember úgy vélekedett, hogy a dízel járművek belátható időn belül eltűnnek az utakról, helyüket az elektromos és a benzines autók veszik át. Megfigyelhető tendencia, hogy – főként a fiataloknál – egyre kevésbé fontos a saját autó, ezért inkább előtérbe kerül a járműmegosztás, a különböző közlekedési módok együttes, kombinált használata és a kombinált járműhasználatot segítő applikációk szerepe.

Panelbeszélgetés a jövő közlekedéséről

Fotó: CheckINN

A Covid-időszak látványos bummot hozott a hazai kerékpáros közlekedésben, mondta Madarász-Losonczy Bálint, a Miniszterelnökség Aktív Mobilitási Főosztályának vezetője. Ez a növekedés azóta kicsit megtorpant, de a biciklizők száma a korábbinál magasabb szinten stabilizálódott. A városi közlekedésben fontos kihívás a kerékpárok biztonságos tárolása, a szakember példának hozta Hollandiát, ahol föld alatti biciklitárolók építésével orvosolják ezt a problémát, és egyben választ adnak a rengeteg bringa okozta „esztétikai környezetszennyezésre”. Madarász-Losonczy Bálint arról is beszélt, hogy ha azt szeretnénk, hogy többen közlekedjenek kerékpárral a városban, akkor további infrastruktúra-fejlesztésekre lesz szükség, jelenleg ugyanis sokan azért nem ülnek nyeregbe, mert nem érzik magukat biztonságban a közúti forgalomban. Hozzátette: a jövőben minden bizonnyal nőni fog a kerékpáros és rolleres megosztórendszerek szerepe, és nemcsak a városlakók, hanem az ide látogatók körében is. A MOL Bubit most is nagyon szeretik a turisták, mert trendi, olcsó, és csak egy mobiltelefon kell a használatához.