A turizmusirányítás változása az AMC-t is érinti

Forrás: turizmus.com

 2016. április 26. 16:57

Az április 25-i, miniszteri tájékoztató után a Magyar Közlönyben is megjelentek a turizmusirányítás átalakítását szabályozó rendeletek és határozatok. A változás az Agrármarketing Centrumot is érinti.

Amint arról  beszámoltunk, mostantól a nemzeti fejlesztési miniszter a turizmusért és vendéglátásért felelős kormánytag. Feladatai között szerepel egyebek mellett a turizmusra, az utazásszervező és -közvetítő tevékenységre vonatkozó jogszabályok előkészítése, ide értve a falusi és agroturizmust, valamint az egészségturizmust is.

A miniszter kialakítja és működteti a turizmus kormányzati irányítási és intézményrendszerét, kidolgozza a turizmusfejlesztés koncepcióját és támogatási rendszerét, összehangolja az európai uniós tagságból adódó kormányzati turisztikai feladatokat és irányítja a  belföldi és nemzetközi turisztikai marketingtevékenységet. Meghatározza a vendéglátás irányításának cél-, eszköz- és intézményrendszerét, fejlesztési koncepcióját is - szerepel a rendeletben.

Bár az Agrármarketing Centrum nevesítve a szövegben nem szerepel, a kapcsolódó táblázatból egyértelműen látszik, hogy nemcsak a Turisztikai Célelőirányzatot, hanem az Agrármarketing Célelőirányzatot is áthelyezik az NFM hatáskörébe.