A tűzijáték meséje a magyar történelem nagy pillanatain repít át

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 26. 19:12

Egy mesebeli utazásra invitál mindenkit augusztus 27-én a Tűz és Fények Játéka elnevezésű monumentális fény- és drónshow, ami egy kisfiú álmán keresztül az államalapítás utáni magyar történelem legfontosabb fejezetein repít át minket.

Augusztus 27-én, szombaton 21  órától csodálhatjuk meg az államalapítás és Szent István előtt tisztelgő, hagyományos tűzijátékot.

A tűzijáték kerettörténetében egy kisgyermek álma elevenedik meg a Duna felett. A kisfiú a Szent Korona „szellemével“ találkozva repül végig az államalapítás utáni magyar történelem nagy fejezetein a hódítók korától egészen a XX. századig. Az első blokkban az államalapítás utáni történelem eseményei állnak a fókuszban, a második rész a Hunyadi-kornak és a nándorfehérvári diadalnak állít emléket, a harmadik szakasz az 1848-as forradalmat és szabadságharcot mutatja be, a negyedik pedig az 1956-os eseményeket emeli ki. A produkció utolsó percei a magyar történelmet, jelenünket és jövőnket állítja párhuzamba.

Az idei tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tart. A 40 ezer pirotechnikai eszközt könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki. A hidak és Budapest egyes ikonikus helyszínei külön világítást kapnak, a látványt pedig tovább fokozzák a Duna vizét színező, világító elemek és az égre vetített „élő” hologramot – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az idei tűzijáték egy kisfiú álmán keresztül az államalapítás utáni magyar történelem legfontosabb fejezetein repít át minket

Fotó: MTÜ

A körülbelül 35 perces műsor során párbeszédes hangjátékot hallhatnak majd a kilátogatók, amit Besnyő Dániel fényfestő művész motívumai, egy a történetnek keretet adó kisfilm, és a már előző évben is nagy sikert aratott drónjáték tesz még élvezetesebbé. A zenei aláfestésről Elek Norbert zeneszerző gondoskodik a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével.

Az augusztus 27-ei tűzijáték alkalmából a kedvezményes árú frissítőkről és a finom falatokról ismét a Szent István Nap hivatalos partnerei gondoskodnak. A vendéglátóhelyek 18 órától 23 óráig tartanak majd nyitva.

A bisztrókat a budai oldalon a Clark Ádám téren, a Batthyány téren, a Döbrentei téren, a pesti oldalon a Március 15. téren, a Vigadó téren, és a Széchenyi felső rakparton, az Olimpia parknál találhatják meg a látogatók.