Akadálymentes turizmus: csúcstalálkozó Brüsszelben

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 08. 23:04

Október 1-én és 2-án tartják a második nemzetközi konferenciát a témában.

Előzőleg tanulmányokat is kértek a résztvevőktől, hogy összegyűjtsék az eddigi tapasztalatokat, amelyekkel a szakembereknek sikerült mozgásukban korlátozott embereket is bevonniuk a turizmusba. Ezeket majd elő is adják a brüsszeli konferencián.

A szervezők egyebek között arra gondoltak, hogy olyan tömegközlekedést mutassanak be, amelyet a mozgáskorlátozottak is szabadon tudnak használni, valamint olyan hálószobákat, amelyeket a korlátozott képességekkel rendelkező utazók is használni tudnak, vagy olyan múzeumi látogatásokat ismertessenek, amelyeken hangos tárlatvezetés van, a művek megérinthetők, illetve az éttermekben például az étlap a gyengén látók számára is megismerhető.

Speciális tárlat

Fotó: turizmus.com

Az akadálymentes turizmust eddig többnyire szállodaláncokban tették lehetővé, valamint a turistalátványosságoknál és a szabadidős szektorban. Világszerte fejlesztik azokat a szolgáltatásokat, amelyek a fogyatékossággal élők számára is elérhetők. Az október elejére meghirdetett brüsszeli világtalálkozón az ezen a területen megjelent innovációkat és legjobb gyakorlatokat fogják bemutatni.

Az idei konferencia átfogó témája “Az akadálymentes turisztikai láncok”, ezen belül a desztinációmenedzsment, a vendéglátás és biztonság, a szállás, az utazás és mobilitás, valamint a turisztikai termékek és aktivitások. Több mint 60 plenáris és szekcióülést tartanak párhuzamosa, hogy a legújabb fejleményekkel is megismerkedhessenek a szakemberek.