Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 10:43

Megjelent a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vidéki idegenvezetőknek szóló pályázati felhívása. A pályázók 200 ezer és 1 millió forint közötti támogatási összeget kaphatnak, a keretösszeg 300 millió forint.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közös közleménye szerint az MTÜ elsődleges célja a belföldi forgalom élénkítése, amelyet a vidéki idegenvezetők különleges programajánlatai is segítenek, ezért fontos, hogy ezek a szakemberek a pályán maradjanak.

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, aki vagy amely 2019-ben idegenvezetői tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja ezt a tevékenységét.

Az is pályázhat, aki a koronavírus-járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, ugyanakkor egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást.

Azok az idegenvezetők is pályázhatnak, akik a koronavírus miatt felfüggesztették a tevékenységüket

Fotó: 123rf.com

A felhívás keretében a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség értéktárát gazdagítja.

Az igényelhető támogatási összeg 200 ezer és 1 millió forint lehet az alábbiak szerint:

Akár egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Forrás: mtu.gov.hu

Tájékoztatás a felhívás részleteiről: a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon, a telefonos ügyfélszolgálatokon a (+36) 1 374 3895 telefonszámon (hétköznapokon 8 és 18 óra között) és a nagyvárosok Tourinform-irodáiban kialakított Kisfaludy-pontokon – Egerben, Esztergomban, Győrben, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben.

A pályázatokat magyar nyelven, július 7. és augusztus 7. között lehet benyújtani postai úton. A támogatást még idén folyósítja a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt. – írták közleményükben.