Akcióterv és kampányok: az MTÜ a kilábaláson dolgozik (podcast)

Forrás: turizmus.com

 2020. április 03. 11:54

A turizmus-vendéglátás 60 nap alatt a mennyből a pokolba jutott – fogalmaz legfrissebb podcastjában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A felvételen beszél továbbá munkahelymegtartó jó gyakorlatokról, azonnali és jövőbeni intézkedésekről, akciótervről és forgalomélénkítő kampányról is.

Az mtu.gov.hu oldalán teljes terjedelemben elolvashatja, és meg is hallgathatja a Guller Zoltánnnal készült beszélgetést.

 

Guller Zoltán a beszélgetésben többek között elmondta, a munkáltatónak felelősen kell gondolkodnia a munkavállalóival kapcsolatosan, és tudatos, kreatív megoldásokat találni ennek az átmeneti helyzetnek az áthidalására.

Mint fogalmaz, el lehet végezni a felújításokat, karbantartásokat, de az éttermek világából is vannak szerencsére jó példák. Ilyen Hegyi Attila, aki a Bazilikánál elhelyezkedő étteremből 300-400 címre szállít ma már ki ételt, vagy a Bocuse d’Or Akadémia, amelynek séfjei naponta 120 adag ételt főznek az orvosoknak. Szimpatikus kezdeményezés az Etesd a dokit! elnevezésű, Etyeken pedig Rólusfalvy Pál a rendezvényszervező cége marketingeseit a szőlőbe irányította át dolgozni.

„Alkalmazkodni kell az új helyzethez” – hangsúlyozza Guller Zoltán, kiemelve, hogy ez a túlélés egyetlen módja, még ha kevesebb profittal és más gazdasági számítások mentén is. A munkavállaló általában partner ebben – teszi hozzá.

A Magyar Turisztikai Ügynökség is indított egy kezdeményezést „Jót ettem, jót tettem" szlogennel. Ebben az Ügynökség arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ha éttermekből rendelünk magunknak ételt, akkor a vállalkozásokat és ezáltal a gazdaságot támogatjuk.

 

Akcióterv készül

Guller Zoltán arról is beszél, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Turisztikai Szövetséggel és egy nemzetközi tanácsadó céggel közösen válságkezelési akcióterven dolgozik, amelynek segítségével a leggyorsabban talpra lehet majd állítani az ágazatot.

A Boston Consulting Group már letette az asztalra az akcióterv első változatát, amely azonnali és hosszabb távú intézkedéseket egyaránt tartalmaz. Mint a vezérigazgató kiemeli, az azonnali intézkedések jó részét Magyarország kormánya és az MTÜ már meglépte.

A teljes podcastot meghallgathatja ITT.