Akkreditált címet nyert a Termál Egészségipari Klaszter

Forrás: turizmus.com

 2018. július 10. 15:05

2018. július 5-én újabb hat klaszter vehette át az Akkreditált Klaszter címet jelentő oklevelet. Ezek közül három a Debreceni Egyetemhez kapcsolódik.

Két másik mellett a Termál-Egészségipari Klaszter is szerepel a hat klaszter közt, amely nyert a Pénzügyminisztérium Akkreditált Klaszter pályázatán. A komoly elismerést és minősítést jelentő címet ma Magyarországon 27 klaszter birtokolja. A Termál Egészségipari Klaszter sikere azért is kiemelkedő, mert a turizmus – ezen belül is az egészségturizmus – szektorból az egyedüli akkreditált klaszterként működik.

A Termál-Egészségipari Klaszter második alkalommal nyerte el a minősítést. Az akkreditációról szóló oklevelet a szervezet elnöke, Fazekas Lajos, Katona Ilona titkár és Gurzó Andrea klasztermenedzser vette át. Az Észak-Alföldi Termál Klaszter és a Termál- Egészségipari Klaszter egyesülése révén 2013-ban létrejött szervezet célkitűzése, hogy elősegítse Kelet-Magyarország termál-, gyógy- és egészségturizmusának fejlődését. A Debreceni Egyetem közreműködésével vizsgálják a termálvíz jótékony hatását az egészségre, illetve keresik a további hasznosítási lehetőségeket az energetikában és a mezőgazdaságban.

A Termál Egészségipari Klaszter az egyetlen akkreditált klaszter a turizmusban

Fotó: pixabay.com

Az Akkreditált Klaszter címpályázat célja, hogy az elmúlt időszakban sikeresen működő klasztereket a jövőbeli működésre ösztönözze, és segítse munkájukat azzal, hogy kiválasztja azokat a hálózati együttműködéseket, amelyek magas innovációs és export tevékenységükkel, illetve az együttműködésben rejlő hatékonyságuk révén jelentős fejlesztési projekteket képesek megvalósítani, valamint régiós viszonylatban is kiemelkedő tevékenység elérésére képesek.

A most elnyert akkreditált klaszter címet 2020. január 24-ig használhatják a klaszterek.