Aktív érdeklődés az MTÜ csehországi roadshow-ján

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 03. 14:58

Az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága számára a forgalom- és vendégéjszaka-generálás elsődleges tevékenységgé vált azokból az országokból, amelyek egy kb. 600 km sugarú körön belül fekszenek hazánkhoz képest.

Július 28–30. között nagy sikerrel zajlott le Csehországban a Magyar Turisztikai Ügynökség „WOW Hungary” roadshow-ja. Három állomáson – Ostravában, Brnóban és Prágában – építhették kapcsolataikat a cseh partnerekkel a magyar szolgáltatók – tájékoztatott a szervezet.

Az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) felhívására gyakorlatilag 24 óra alatt beteltek a roadshow-ra a helyek, a Magyarország harmadik legnagyobb küldőpiacának számító Csehországra leginkább fókuszáló 12 magyar szolgáltató jelezte a részvételi szándékát. Az NKI a járványügyi félelmek eloszlatása, valamint a kényelmes közlekedés érdekében autóbuszt biztosított az utazáshoz, amelyet nyolc magyar partner vett igénybe.

Az egyes workshopokon résztvevő cseh partnerek száma felülmúlta a járványhelyzet miatti óvatos várakozásokat, az előzetesen beregisztrált résztvevők 90-95 százaléka személyesen meg is jelent a rendezvényen, és aktív érdeklődést mutatott. Ostravában 37, Brnóban 39, Prágában pedig 69 fő vett részt a Moje Madarsko prágai székhelyű ügynökséggel együtt szervezett rendezvényeken.

A roadshow résztvevői

Fotó: MTÜ

Prágában Boros Miklós nagykövet, majd Zakariás Fruzsina, az MTÜ nemzetközi kapcsolatok igazgatója köszöntötte a hallgatóságot.

Fekete Magdolna, az MTÜ Visegrádi Négyekért (lengyel, szlovák és cseh piacok) és Romániáért felelős főtanácsadójának Magyarországot bemutató előadásában a jól ismert turisztikai desztinációk mellett hangsúlyt kapott a keleti országrész, illetve a Grand Budapest régió is. Megemlítésre került a jövő évi „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás is, hiszen a szervezők jelentős számú látogatót várnak a cseh piacról.

A szolgáltatók minden állomás után úgy nyilatkoztak, hogy a már ismert partnerek mellett számos új céggel tudták felvenni a kapcsolatot, az üzletkötés és a cseh piaci kapcsolatépítés szempontjából kulcsfontosságú, rendkívül sikeres rendezvénysorozatként értékelték a roadshow-t.

Az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága a COVID-19 pandémia miatt sokkal több külpiacon van jelen, mint korábban. A forgalom- és vendégéjszaka-generálás elsődleges tevékenységgé vált azokból az országokból, amelyek egy kb. 600 km sugarú körön belül fekszenek hazánkhoz képest, és ahonnan a legnagyobb a realitása annak, hogy akár személygépjárművel is nagy számban érkezhetnek látogatók Magyarországra. Az NKI ezeken a piacokon kívánja megszervezni a személyes kontaktussal járó roadshow-it, szeptemberig bezáróan – közölték.