Aktív turisztikai workshopot szervez az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2017. november 17. 12:06

Utazási irodáknak és tour operátoroknak szervez november 21-én workshopot az MTÜ azért, hogy első kézből, részletesen is megismerjék hazánk aktív turisztikai kínálatát.
Így hatékonyabban tudják kiajánlani a Magyarországon rendelkezésre álló lehetőségeket mind a belföldi, mind a külföldi utazók számára - írja a szervezet közleménye. A workshopon az aktív turisztikai szolgáltatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az utazási szakmával, így lehetőség nyílik arra, hogy megtegyék az első lépéseket a hosszú távú együttműködések kialakításában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Aktív és Kulturális Turizmusért Felelős Igazgatósága 2017. november 21-én 9:00-12:00 között szervezi meg aktív turisztikai szakmai workshopját Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A workshop célja a hazai aktív turisztikai kínálat széleskörű megismertetése és értékesítésének elősegítése.  A rendezvényen részt vesznek a hazai aktív turisztikai szervezetek képviselői ugyanúgy, mint a Magyar Utazási Irodák Szövetségének és a Magyar Beutaztatók Szövetségének az aktív turisztikai termékkínálat értékesítésében potenciálisan szerepet vállaló tagjai.

A workshop célja, hogy az utazási irodák és tour operátorok megismerjék a Magyarországon rendelkezésre álló, a belföldi és nemzetközi piac számára kiajánlható aktív turisztikai kínálatot. A rendezvény lehetőséget ad az aktív turisztikai szolgáltatók és az utazási szakma közötti kapcsolatteremtésre és üzletkötésre.

A workshopon az aktív turisztikai szakmai szervezetek képviselői fogadják konkrét ajánlatokkal, kiajánlható programokkal a hozzájuk érkező utazási irodák és tour operátorok képviselőit.

A rendezvényen megjelenő aktív turisztikai szakmai szervezetek:

  • Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter
  • Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
  • Magyar Kajak-Kenu Szövetség
  • Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége
  • Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség
  • Magyar Natúrpark Szövetség
  • Magyar Természetjáró Szövetség
  • Magyar Vitorlás Szövetség
  • Nemzeti parkok

Az aktív turizmus önállóan, illetve más turisztikai termékcsoportok részeként is fontos eleme hazánk turisztikai kínálatának. Az aktív turizmus jelentőségét növeli, hogy egy része a sportolással, más elemei a természettel, annak pihenést, kikapcsolódást, maradandó élményt nyújtó szerepével függenek össze. Számos ponton kapcsolódik, illetve kapcsolható az ökoturizmushoz, a természetjáró turizmus fenntartható formájához, amelynek során a turista fő motivációja a természet megfigyelése és megbecsülése, miközben hozzájárul a természetes környezet és a kulturális örökség megőrzéséhez.