Elébe megy az izraeli turistáknak az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2021. január 19. 18:42

Az MTÜ számára kiemelt fontosságú piac Izrael, amely az egyik első olyan ország lehet, ahonnan újra turisták érkeznek Magyarországra.

„Már tavasszal lezárulhat a tömeges oltáskampány Izraelben, ahol az elsők között vezethetik be a gyakorlatban is az utazásokat lehetővé tevő „zöld útlevelet”. Ennek megfelelően aktívan folytatódik a B2B kapcsolatok építése is a piacon, hogy amint az országhatárok megnyílnak, minden lehetőség és információ adott legyen az izraeli tour operatorok és rajtuk keresztül a turisták számára a magyarországi látogatásra” – hangsúlyozta Horváth-Ibolya Dalma, az MTÜ Izraelért felelős piacszakértője.

Ennek érdekében december óta több B2B turisztikai médiumban is megjelentek Magyarországról szóló tematikus tartalmak. A legtöbb izraeli turistát Magyarországra hozó Ophir Toursszal együttműködésben a cég honlapján külön bannerben jelent meg a WOW Hungary márka, valamint négy aloldalt is létrehoztak Budapest és környéke, Debrecen, Balaton és Hévíz, valamint a magyarországi zsidó örökségek bemutatására. Az Ophir Tours 60.000 fős adatbázisának kiküldött hírlevélből linkek mutattak a külön tematikus aloldalakra, mindenkit a saját érdeklődésének megfelelően irányítva a részletes desztinációs leírásokhoz.

Kiemelt megjelenések valósultak meg két nagy utazási portálon, a Family GO-n és a Passport-on is Magyarország mint turisztikai desztináció promotálására.

Folyamatosan növekszik a héber nyelvű WOW Hungary Facebook oldal látogatottsága is. A bejegyzéseket egyre több tour operator is figyelemmel követi és információs forrásnak tekinti. “Mérföldkőként elmondható, hogy egy év alatt közel 1 millió izraelit értünk el a posztokkal” – mondta Horváth-Ibolya Dalma.

Budapest az izraeli IAS szakmai portálon

Fotó: MTÜ

A piacszakértővel interjút közölt az IAS (International Air Services) szakmai portál, amely szintén külön bannert biztosított a havonta 250.000 megtekintést generáló honlapján a WOW Hungary márkának, hírlevelét pedig a Global Business Development turisztikai reprezentációs ügynökség teljes, 3000 fős tour operator adatbázisa is megkapta.

2021-ben az izraeli piac továbbra is kiemelt fontosságú szerepet tölt be a Magyar Turisztikai Ügynökség számára. Számos aktivitással törekszenek arra, hogy a világjárványt követően Magyarország továbbra is vonzó turisztikai desztináció legyen az izraeli partnerek és turisták számára. Az idei évben folytatják a folyamatos piaci jelenlét fenntartását online sales call-ok, tematikus hírlevelek, valamint edukációs szemináriumok segítségével, amelyek során a legnagyobb izraeli utazási irodák értékesítőit tájékoztatják Magyarország kiemelt attrakcióiról, újdonságairól és egyedi termékeiről, útvonalairól.

Az oltások gyors ütemezésének köszönhetően a tervek szerint március végéig minden 16 év feletti izraeli lakost beoltanak, és amennyiben feltétele lesz az átoltottság az utazásnak, akkor várhatóan Izrael lesz az egyik első ország, ahol újraindulhat a turizmus és a külföldi utazás.

A jelenlegi izraeli vírushelyzetről az MTÜ weboldalán találnak kitekintést, amelyet rendszeresen frissítenek hazai partnereik számára.

Az izraeli piacon tervezett aktivitások időpontjaival, valamint együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban Horváth-Ibolya Dalma piacszakértő (dalma.horvath@mtu.gov.hu, +36 30 402 5324) továbbra is készséggel áll rendelkezésre.