Angol nyelvű kötettel bővült A Turizmus és mobilitás könyvsorozat

Forrás: turizmus.com

 2022. június 13. 10:44

A Turizmus és mobilitás könyvsorozat hat magyar nyelvű és két angol nyelvű kiadvánnyal bővült idén tavasszal. Az angol nyelvű kiadványok egyike, a Cultural, creative and culinary tourism című digitális kötet a kulturális, kreatív és gasztronómiai turizmusra fókuszál.

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így haszonnal forgatják a sorozat köteteit a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is.

A kötet borítója

Fotó: Akadémiai Kiadó

Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense, aki a sorozat legújabb, Cultural, creative and culinary tourism című kötetét is jegyzi. A kiadvány a kulturális és kreatív turizmus aktuális trendjeit rendszerezi.

Az elméleti fejezetben a két irányzat meghatározását, a keresleti és kínálati oldal jellemzőit ismerhetjük meg részletesen. A kötet további fejezeteiben a szerzők azokat a fejlesztési stratégiákat tárgyalják, melyek az elmúlt évtizedekben meghatározták a globális múzeumi élményteremtés sajátosságait, valamint a múzeumok szerepét a városok revitalizációs törekvéseiben.

A kulináris turizmusról szóló fejezetek a gasztro-turisták fogyasztói magatartását, valamint a közösségi média a termék megítélésére gyakorolt hatásait mutatják be aktuális példákon keresztül.

A Cultural, creative and culinary tourism című kötet, illetve a sorozat további részei itt érhetők el.