Átadták a CheckINN 2020-as Turisztikai Innovációs Versenyének Közönségdíját

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 12:25

A pandémia okozta nehézségek a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) által létrehozott CheckINN ernyőmárka projektjeit is érintették a tavalyi évben, így a tavalyi Innovációs Verseny közönségdíjasa is rendhagyó módon lett kiválasztva.

A pandémia okozta helyzet miatt a közönségszavazással kapcsolatos személyes értékelés és díjátadó részben az online térbe helyeződött át. Ennek szellemében a 2020-as kiírás díjára esélyes négy csapat, a Pooli, a Wayfarers, a FRANBO és a Hontekergő pályamunkáit közel 70, a turizmusban jártas szakember véleményezhette és osztályozhatta, ezzel egy sorrendet felállítva.

A szakembereknek lehetőségük volt megtekinteni a négy versengő csapat által benyújtott rövid pitch videót, melyekben az érintettek vázolták ötleteik megvalósításának menetét és projektjük leglényegesebb sarokpontjait. A szavazás végén a Pooli csapatának sikerült megszereznie az első helyet, ezzel együtt pedig csapattagjaik értékes ajándékban is részesülhettek.

A Madarász Laura, Kiss Evelin és Fodor Péter Kristóf trióból álló Pooli tagjai a Miskolci Egyetem hallgatói. A 2020-as Turisztikai Innovációs Versenyen a Gyógy- és wellnessfürdő kategóriában indulva egy olyan vízben lebegő úszómedence-sziget létrehozását képzelték el, amelynek segítségével, amellett, hogy hagyományos úszómedenceként is élvezni lehetne, a vízből is rengeteg hulladékot lehetne kiszűrni. Az így szelektált hulladékot a koncepció szerint a későbbiekben újrahasznosításra bocsájtanák.

A közönségdíjas Pooli csapat

Fotó: MTSZA, Fraunholcz Attila

A győztesek személyes díjazására a pandémia enyhülésével a CheckINN ernyőmárka legújabb projektje, a CheckINN feszt sajtótájékoztatójának alkalmával került sor. A csapattagok a közönségdíj elnyerése és átvétele mellett új tablet készülékekkel is gazdagodtak.