CheckINN-díjátadó a Turizmus Évadnyitó Gálán

Forrás: turizmus.com

 2020. február 02. 07:24

A Budapest Kongresszusi Központban szombaton megtartott 28. Turizmus Évadnyitó Gálán ünnepélyes keretek között bejelentették az első alkalommal meghirdetett CheckINN innovációs verseny és a társadalmi felelősségvállalást elismerő CheckINN GREEN díj nyerteseit.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) 2019 őszén CheckINN elnevezéssel fél éven át tartó turisztikai ötletversenyt hirdetett a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A tavaly első alkalommal indított pilot projekttel közel 100 hallgatót sikerült megmozdítani és 3 fős csapatokban közös gondolkozásra bírni.

A versenyt szponzorálta a Hunguest Hotels Zrt., a Danubius Hotels Group, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is.

Minden pályamunkát 3 különböző bíráló zsűrizett. Bírálati szempont volt többek között az ötlet újszerűsége, megvalósíthatósága az üzleti életben és a hosszú távú fenntarthatósága.

 

Kategórianyertesek és közönségdíjas

A „Legjobb F&B szolgáltatás innováció" díját a Wineholics csapata nyerte, a Budapesti Corvinus Egyetemről (Leé Dóra, Halász Anett, Szabó Sára), akik egy olyan applikációt terveztek, amellyel a szállodai tartózkodásunk során, már előző este kiválaszthatjuk, hogy másnap mit kérünk reggelire, elkerülve ezzel a svédasztalos étkeztetésben oly sokszor tapasztalt túlpakolt tányérokat és pazarlást.

A Wineholics csapata a díjátadókkal (balról jobbra: Kovács Balázs, Hülvely István és Somlyai Zoltán)

Fotó: turizmus.com / Nagy Mihály – Fóti Péter – Grósz Balázs

A „Legjobb IT adaptáció" kategóriában a Futurity csapata jeleskedett az egri Eszterházy Károly Egyetemről. Kollman Lili Viola, Dóra Zsófia és Székely Ákos a kontakt recepció kiváltását egy önálló recepciós kioszk-rendszerrel oldaná meg, ahol a vendég integráltan minden szolgáltatást önállóan vehetne igénybe. Ez a recepciós minden tevékenységi körét tartalmazná.

A Futirity csapata a díjátadókkal

Fotó: turizmus.com / Nagy Mihály – Fóti Péter – Grósz Balázs

A „Legjobb szállodai alapfolyamat innováció" kategória győztese a Tricikli csapata (Várnai Richárd, Iványi Tímea Erzsébet, Nguyen Thi-Thu Minh) a Kodolányi János Egyetemről. Az ötlet alapkoncepciója, hogy több szálloda összefogásával egyfajta biciklis túracsomagot lehetne összeállítani, amelyben olyan kerékpáros utakat ajánlanak, ami az egyik tagszállodából indul egy másik tagszállodába.

A Tricikli csapata a díjátadókkal

Fotó: turizmus.com / Nagy Mihály – Fóti Péter – Grósz Balázs

A három kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő pályamunkát benyújtó csapat tagjai összesen 3-3 millió forint díjban részesültek. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ezen túl kötelezettséget vállalt arra, hogy támogatási szerződést köt szakmai projekt megvalósítására a nyertes csapatok küldő intézményeivel is, szintén 3 millió forint értékben.

A díjátadó ceremóniáján a több mint 1000 fős szakmai közönségnek lehetőségében állt egy közönségdíjat is odaítélni a zsűri által felterjesztett 3 csapat egyikének.

A pályázók helyszínen levetített bemutatkozó kisfilmjei alapján a szakmai közönség többsége a Budapesti Corvinus Egyetem Furn!t csapatának (Csókási Gabriella, Krix Tímea, Pászti Eszter) ítélte a közönségdíjat, ők Sziget Fesztivál heti bérletet nyertek. Ötletük alapja a meglévő szobakategóriákon felül létrehozott "Designed by you" szobatípus: a vendég a az online szobafoglalási felületen maga válogathatja ki a berendezési tárgyakat, melyekkel tartózkodása során körül szeretné venni magát.

A közönségdíjas Furn!t csapata a díjátadókkal

Fotó: turizmus.com / Nagy Mihály – Fóti Péter – Grósz Balázs

A díjakat átadta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, valamint az MTSZA képviseletében Hülvely István és Somlyai Zoltán kurátorok.

 

Facsemetét ültetnek a CheckINN GREEN nyertesének utasai

Szintén első alkalommal került átadásra a CheckINN GREEN díj, melyet Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hozott létre a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások elismerésére. A díj életre hívása mögött az a szándék állt, hogy a Magyarországon működő és a turizmushoz kapcsolódó cégeket, szervezeteket megszólítsák és arra buzdítsák, hogy mutassák be innovatív, társadalmi felelősségvállalási (CSR) kezdeményezéseiket.

A díj nyertese a Békatutaj utazási iroda, ahol az utasoknak lehetőségük van facsemete örökbefogadásával és akár elültetésével is kompenzálniuk utazásuk környezetterhelését. Akciójukat 2019 májusában hirdették meg, és széles követői táboruk bevonásával valósították meg.

Erdélyi Ágnes Princzinger Péterrel és Guller Zoltánnal

Fotó: turizmus.com / Nagy Mihály – Fóti Péter – Grósz Balázs

A CheckINN GREEN díjat Erdélyi Ágnesnek, az iroda képviselőjének a két alapító szervezet vezetője, Guller Zoltán és Princzinger Péter adta át szombat este a Budapest Congress Centerben.

A 28. Turizmus Évadnyitó Gáláról készült tudósításunkat itt olvashatják.