Rekord összegű kampánnyal indítják újra a turizmust Ausztriában

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2021. június 07. 10:33

Lisa Weddingnek, az osztrák nemzeti turisztikai marketingszervezet, az Österreich Werbung (ÖW) június 1-jétől hivatalban lévő új vezérigazgatójának nyilatkozata szerint biztatóak a kilátások a nyári turisztikai főszezonra.

Az osztrák közszolgálati rádiónak és több napilapnak adott interjújában kitért arra: a foglalások alapján Ausztriában augusztus hónapra már most 70 százalékos a foglaltság a kedvelt belföldi nyaralóhelyeken.

A városokban ettől a szinttől azonban még elmarad a forgalom.Ausztria, mint kedvelt nyaralóhely erőteljesebb pozicionálása érdekében soha nem látott mértékű, mintegy 17 millió eurós (mintegy 6 milliárd forint) kampánnyal készül az ÖW, amelynek őszig történő felhasználását elsősorban a szomszédos és közeli országokban tervezik. A fókuszban ennek megfelelően Németország, Hollandia, Belgium, Svájc, Csehország, Lengyelország és Magyarország áll, ezen országcsoportban tovább erősítik promóciós aktivitásukat – írja Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakértő blogjában.

Turisták az Osztrák Nemzeti Könyvtár előtt. A Wien Tourismus szerint a városlátogató turizmus lassabban fog kilábalni a válságból

Fotó: Jjfarquitectos/123RF.COM

Az interjúkból kiderült az is, hogy a főbb küldőpiacokon új struktúrában tervezi a külpiaci munkát a nemzeti turisztikai marketingszervezet: úgynevezett "Ausztria-házakat" állítanak fel. Ennek lényege, hogy „one stop shop" rendszerrel minden Ausztriával kapcsolatos gazdasági és turisztikai információ egy helyen rendelkezésre álljon, így a szinergiák kihasználása érdekében a turisztikai és kereskedelmi képviseletek, valamint a nagykövetségek munkáját szorosabban összehangolják ezen a területen.

 

Bécs az állami támogatások meghosszabbítását sürgeti

Norbert Kettner, a bécsi turisztikai hivatal, a Wien Tourismus ügyvezető igazgatója a társaság legfrissebb hírlevelében az állami támogatások igény alapú meghosszabbítását sürgeti. Érvelése szerint a turisztikai szektornak vannak olyan területei, amely a válságból való sikeres kilábalás és átstartolás érdekében további központi figyelmet és támogatásokat igényelnek. Ezen területek közé tartozik véleménye szerint a városlátogató turizmus, a hivatásturisztikai üzletág, valamint az éjszakai bárok és vendéglátó-ipari egységek köre.A júniusban szövetségi szintű kifutó bértámogatás, a Kurzarbeit-rendszer meghosszabbítása, továbbá speciális finanszírozási konstrukciók kidolgozása ezeken a területeken meglátása szerint elengedhetetlen. Ez a feltétele annak, hogy a kapott támogatásokat a későbbi sikeres üzletmenet során az értékteremtő tevékenységükkel "kamatos kamatokkal" visszafizethessék a vállalkozások az államháztartásnak – olvasható a Wien Tourismus közleményében.