Amerika már készül a pesti Global River Cruise Expóra

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 02. 12:51

Az Amerikai Utazási Ügynökök Szövetsége (ASTA)már készül a 2022-ben Budapesten megrendezésre kerülő Global River Cruise Expóra: legújabb Travel Advisor kiadványuknak már a címlapján is Budapest szerepel, később két cikkben mutatják be fővárosunkat és hazánk ételeit.

A 2022. március 16–20. között Budapestre meghirdetett első ASTA Global River Cruise Expo promócióját már a dubrovniki Destination Expón tett bejelentés után megkezdték, ennek keretében jelent meg Budapest az ASTA kiadványában is.

cimlap

Elkezdték promotálni a Budapesten megrendezésre kerülő Global River Cruise Expót: ennek keretében jelent meg fővárosunk az ASTA Travel Advisor kiadványának címlapján

Fotó: ASTA

Az eseményt minden évben szeretnék majd megrendezni és egészen 2024-ig Budapest ad majd otthont neki. Nem véletlenül esett a magyar fővárosra a választás: az európai folyami hajózás legszélesebb vendégköre ugyanis az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján Észak-Amerikából érkezik, Budapest pedig az elmúlt években az egyik legnépszerűbb megállóvá vált a hajózók körében. 2019-ben 188 hajó közlekedett a Dunán, melyek évente mintegy 2600 alkalommal kötöttek ki Budapesten. A tengerentúli folyami hajóutak vendégeinek nagyjából 65%-a foglal egy éjszakát vagy egy utazás előtti tartózkodást Budapesten.

expo3

A világszinten úttörő rendezvény iránti rendkívüli érdeklődést mutatja, hogy már most 450 nemzetközi résztvevő regisztrált rá

Fotó: ASTA

A Travel Advisorban megjelent cikkből az is kiderül, hogy a RiverEx célja, hogy segítse a tanácsadókat folyami hajóutakkal kapcsolatos ismereteik és foglalásaik növelésében, és többek között képzésekkel, kiállítással, folyami hajóutak vezetőivel és BDM-ekkel való kapcsolatépítéssel, budapesti városnézésekkel, valamint a kiállítás előtti és utáni fakultatív családi utazásokkal (Magyarországon és a Dunán) várja a résztvevőket.

A világszinten úttörő rendezvény iránti rendkívüli érdeklődést mutatja, hogy már most 450 nemzetközi résztvevő regisztrált rá. A szervezők a részletes program ismertetését és a járványügyi intézkedések sokak által várt kivezetését követően összesen 550 fő jelentkezésével számolnak, ami reményeik szerint nagy lendületet adhat a tengerentúli beutazó turizmus újjáéledésének Magyarországon.

A lap egy másik pontján Magyarország ikonikus ételeit és gasztronómiáját is bemutatják. A tradicionális ételek, mint például a hortobágyi húsos palacsinta, a töltött káposzta vagy a paprikás csirke mellett megjelennek a méltán híres magyar desszertek is, de a tokaji aszúról is került be kép, illetve azt is bemutatják, hogyan lesz a szőlőből mazsola.

Írnak arról is, hogy a magyar kiskereskedelemben és a vendéglátásban egyre nagyobb a kereslet a kistermelőktől származó kézműves élelmiszerek iránt a tömegtermékek helyett, így például a kolbászok, hosszú érlelésű sonkák, vagy a pálinkák is így kerülnek a vendéglátóipari egységek asztalára.

expo

A tradicionális ételek mellett megjelennek a méltán híres magyar desszertek is

Fotó: ASTA

A cikk végén megemlítik a Michelin-csillagos éttermeinket és sikereinket a Bocuse d’Oron. A kiadvány szerint amellett, hogy a magyar gasztronómia itthon is egyre nagyobb elismertségnek örvend, a Michelin-csillagos éttermeknek és a Michelin-kalauzban szereplő vendéglátóipari vállalkozásoknak köszönhetően Magyarország gasztronómiai desztinációként is nemzetközi hírnévre tett szert. Ez az áttörés többek között Széll Tamás Európa-bajnoki győzelmének is köszönhető a 2016-os Bocuse d'Oron. Ezt követte az Onyx étterem sikere 2018-ban, amikor Közép- és Kelet-Európa első két Michelin-csillagos étterme lett. 2019-ben pedig egyszerre két magyar étterem, a Stand és a Babel kapott Michelin-csillagot, így a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown mellett ők is csatlakoztak a Michelin-csillagos éttermek sorához.

*

Frissítés:

Magyarország-promóció Chicagóban

A Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary cikkünk megjelenése után arról tájékoztatott, hogy két munkatársa augusztus 23–25-én részt vett az ASTA Global Convention rendezvényén Chicagóban. Az esemény 800 résztvevője között légitársaságok, biztosítók, hajótársaságok, más desztinációk (pl.  Lengyelország és Horvátország), utazási irodák és utazási ügynökök is képviseltették magukat.

Az MTÜ munkatársai, Sarmon Zsuzsanna (balról) és Ludwig-Jánosy Judit Chicagóban

Fotó: MTÜ

Sarmon Zsuzsanna, a Visit Hungary Észak-Amerikáért is felelős régióvezetője, valamint Ludwig-Jánosy Judit, a Visit Hungary 2022-es ASTA River Cruise Expóért is felelős projektmenedzsere a rendezvény részeként tartott Trade Show-n promotálta a jövő évi budapesti rendezvényt.