Az erdei turizmust is fejlesztené az új agrárállamtitkár

Forrás: turizmus.com

 2019. március 15. 15:55

A földvagyon, a vadállomány, a vizek és az erdők elválaszthatatlan egysége Magyarország nemzeti kincse – mondta Zambó Péter.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős nemrégiben kinevezett államtitkára az MTI-nek kifejtette, a magyar erdőterület már most a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok közé tartozik, ezért célkitűzései között szerepel az erdei turizmus további fejlesztése is. Újabb turistaházak felújítását, kerékpározható utak kijelölését, az erdei kisvasúthálózat bővítését tervezik.

Mindezek mellett hangsúlyt fektetnek az erdészeti oktatás fejlesztésére, valamint ismeretterjesztő programok szervezésére, hogy a természeti értékeket megismerve, minél többen magukénak érezzék az erdők védelmét - sorolta.

Az erdei kisvasúthálózat bővítését is tervezik

Fotó: turizmus.com

A vadgazdálkodásnál fontosnak nevezte a vadkárelhárítási protokoll bevezetését, a vadgazdálkodó és a földtulajdonos közötti ellentétek felszámolását. 2021-ben Magyarország Vadászati Világkiállítást rendez, ahol magas szinten szeretnék bemutatni a világszínvonalú magyar vadgazdálkodást, valamint a gasztronómiát, az erdőgazdálkodást és a természetvédelem eredményeit - mondta.

Kifejtette, a vadászat nagy bevételt eredményező tevékenysége az országnak. Az államtitkár szerint törekedni kell arra, hogy a kiváló adottságú magyar vadállomány és élőhely a jövőben is megmaradjon, azok továbbra is a vadászokat és a természetjárók kikapcsolódását szolgálják.

Zambó Péter a horgászatot érintő ügyekben, a magyar vizek védelmében az eddigiekhez hasonlóan, szorosan együttműködik majd a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz).