Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz

Forrás: turizmus.com

 2021. július 27. 15:33

A napokban hivatalosan is aláírták a 3 évre szóló együttműködési megállapodást a fürdőváros és a Veszprém-Balaton 2023 EKF között.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere kiemeltek, hogy Hévíz egészen a kezdetektől, már a program kialakítása óta, aktív résztvevője volt az EKF programnak és az együtt gondolkodásnak.

„Hiszünk abban, hogy a világ turisztikai térképén együtt, desztinációként megjelenve lehetünk csak sikeresek. Már dolgozunk azon a hévízi koncepción, ami még egyedibbé és vonzóbbá teszi az EKF projektet. Ebben elsősorban programok, rendezvények, kreatív és közösségi projektek kerülhetnek megvalósításra”– mondta a polgármester.

Hévíz csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az Európa Kulturális Fővárosa cím esélyt ad arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régióját hozzák létre.

„Ennek természetesen nemcsak társadalmi, de komoly gazdasági hatásai is lesznek, mellyel egy új fejlődési pályára tudjuk állítani a régiót és melynek köszönhetően valódi térségi együttműködés jöhet létre – hangsúlyozta Markovits Aliz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója – Stratégiai céljaink között szerepel többek között Veszprém és a Bakony-Balaton régió turisztikai vonzerejének növelése, magyarok és külföldiek tekintetében egyaránt.

A feladatunk most az, hogy megmutassuk magunkat a teljes kontinensnek. Éppen ezért, egy olyan térségi modellen dolgozunk, ami az itteni adottságokon alapul, és elsősorban a kultúrára és a kreatív iparra támaszkodva eredményez gazdasági növekedést. Ennek a modellnek elengedhetetlen része, hogy az EKF régió települései is csatlakozzanak a programhoz, s örömünkre szolgál, hogy Hévíz is, mint az egyik kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező település, a csatlakozás mellett döntött. Hisszük, hogy csatlakozásukkal még színesebbé teszik az EKF régiót.”

A települési részvétellel (és az éves tagdíj vállalásával) a hévízi civil szervezetek is lehetőséget kapnak arra, hogy a folyamatosan meghirdetésre kerülő VEB2023 EKF pályázati felhívásokon induljanak.