Az extraprofitadóról szóló rendelet módosítását javasolja a BKIK

Forrás: turizmus.com

 2022. július 04. 17:16

A légitársaságok esetében a BKIK megfontolásra ajánlja, hogy az adóztatás egyszerűsítése és a versenyképesség megőrzése érdekében inkább járatonkénti átalányadót vessen ki az állam.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tudomásul veszi az extraprofitadókról szóló kormányrendelet szükségszerűségét, ugyanakkor szeretné felhívni a figyelmet néhány olyan problémás pontra, amelyet mindenképp orvosolni kellene. Az érintett üzletágakra kifejtett várható hatások részletes elemzése alapján a kamara egy igazságosabb megoldási javaslatot dolgozott ki, melyet eljuttatott a Pénzügyminisztériumnak – írják közleményükben.

A BKIK szakértői a rendelet hatálya alá eső cégeket három csoportba osztották:

1) amelyeknél a változó gazdasági helyzet miatt tényleges extraprofit keletkezik (pl. bankok, kőolajipar);

2) amelyeknél a gazdasági helyzet miatt nem keletkezik extraprofit, de a teherviselő képességük egy bizonyos szintű adót elbír;

3) légitársaságok, amely részben luxusszektornak minősül, az igénybe vevők nagyobb része nem magyar állampolgár, és az adók áthárítása a fogyasztókra nehezen megakadályozható.

A rendelet által érintett üzletágak adóterhelése az adózott eredményhez viszonyítva 5-35% között mozog.

Módosítaná az extraprofitadóról szóló rendeletet a BKIK

Fotó: 123rf.com

Légitársaságok

A légitársaságokra utasonkénti tranzakciós hozzájárulási díjat szabott ki a rendelet, amelyet az „légiközlekedésről szóló törvény szerinti földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezeteknek” kell megfizetni és behajtani a légitársaságokon, amivel jelentős adminisztrációs teher keletkezik. Tekintettel arra, hogy az Európai Unióban az utasra, azaz a jegyre kivetett adón kívül lehetőség van a repülőt, azaz a járatot adóztatni, a BKIK megfontolásra ajánlja, hogy az adóztatás egyszerűsítése és a versenyképesség megőrzése érdekében inkább járatonkénti átalányadót vessen ki az állam – írja a közlemény.