Az ICCA Global Business Exchange workshopján vett részt a BUD CB

Forrás: turizmus.com

 2020. december 08. 16:33

A Budapest Convention Bureau (BUD CB) szövetségi piacért felelős értékesítő kollégái 2020. december 7-én részt vettek az ICCA (International Congress and Convention Association) Global Business Exchange workshopján.

Az idén először digitálisan megrendezett esemény az ICCA egyik alappillére, melynek célja, hogy ösztönözze az interakciót és a tapasztalatcserét az ICCA-tagok között.

A szövetségi piacra jellemző, hogy egy-egy világszinten rotálodó kongresszus, konferencia 10-15 éven belül nem kerül megrendezésre ugyanazon a desztinációban, így a következő pályázáskor a rendezési jog elnyeréséhez szükséges információk már elavultak lehetnek.

Ezt felismerve hozta létre a nemzetközi szövetség a Business Exchange workshopot, ahol a tagok évente 2-3 alkalommal cserélnek tapasztalatot a saját desztinációjuk által a közelmúltban megpályázott eseményekről. A workshopon résztvevők szívesen osztják meg a pályázási folyamat során megszerezett ismereteiket egymással, segítve ezzel más kongresszusi irodák, PCO-k munkáját az adott rendezvény jövőbeni pályázása során. Hiszen ebben az időszakban a tagok nem versenytársak, hanem sokkal inkább kollégák, partnerek – ahogy a workshopot vezető, Marco van Itterzon, az ICCA Kutatási részlegének igazgatója is fogalmazott.

A workshopon résztvevők szívesen osztják meg a pályázási folyamat során megszerezett ismereteiket egymással

Fotó: 123rf.com

Ezeken a workshopokon minden résztvevő egy-egy olyan nagy létszámú, nemzetközi eseménnyel kapcsolatos információknak a bemutatására kap lehetőséget, amelyek pályázásában, szervezésében vett részt az elmúlt két évben.

A bemutatandó rendezvényeknek nem szükségszerűen kell elnyert pályázatnak lennie, azonban minden esetben be kellett, hogy fejeződjön a kiválasztási folyamat. Másik fontos kritériuma a Business Exchange workshopon való bemutatkozásnak, hogy a rendezvény világszintű, nemzetközi rotációjú legyen.

Az idei 2 órás rendezvényére összesen 46 ICCA-tag regisztrált 1-1 a fenti kritériumoknak megfelelő, saját desztinációjukból hozott esettanulmánnyal a világ minden tájáról.

Az idei digitális eseményen a BUD CB kollégái a pályázási és döntéshozatali folyamatokról, esetleges állami támogatások szükségességről, a rendezvények költségvetésről, illetve az egyes kísérőrendezvények részleteit érintő aktualitásokról kaptak részletes információkat.

Ezen tapasztalati ismereteiket hasznosítani tudják segítve a szövetségek munkáját a megismert kongresszusok pályázása során, ezáltal növelve a Budapesten és Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetközi kongresszusok, konferenciák számát.

A szövetségek nemzetközi eseményekre való pályázását segíti a nemrégiben újraindított Konferencia Nagyköveti Program Pályázat is, a Pályázat felhívásában olvasható a részletes feltételrendszer, a jelentkezéshez szükséges pályázati formanyomtatvány pedig ITT érhető el.