Az MTÜ koordinálja a nemzeti ünnepek szervezését

Forrás: turizmus.com

 2017. május 11. 13:14

Május 11-től a nemzeti ünnepek szervezésének koordinációja is a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ) került. Az MTÜ az új feladatkört a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. bevonásával látja el, amelynek tulajdonosi jogait a jövőben gyakorolja – áll az MTÜ közleményében.

A 114/2017. (V. 10.) Korm. rendelet, valamint a 1256/2017 (V.10.) Korm. határozat értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter felel a nemzeti ünnepek és a kiemelt fontosságú rendezvények előkészítéséért és lebonyolításáért a Magyar Turisztikai Ügynökség útján. Az MTÜ az érintett rendezvények lebonyolítását a tulajdonosi joggyakorlásába került Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft-n keresztül végzi. A sokéves, speciális rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező Hungarofest május 11-től az MTÜ irányítása alatt folytatja a nemzeti rendezvények megszervezésével kapcsolatos feladatok ellátását.

A turisztikai ágazati irányítás egy évvel ezelőtt elinduló átszervezésének ezzel a lépésével a nemzeti rendezvényszervezés az országos rendezvénykoordinációval azonos szervezetben kap helyet. Így hatékonyabbá válhat az állami feladatellátás és egyben a meglévő szinergiák magasabb szintű kiaknázására ad lehetőséget.