Az Osztrák-Magyar Monarchia öröksége Moszkvában

Forrás: MTI

 2018. november 16. 12:08

Közép-Európára hívja fel a figyelmet a moszkvai Monarchia Fesztivál, amelyen a magyar turisztikai kínálat is bemutatkozik.

Kulturális, gasztronómiai, divat- és idegenforgalmi bemutatókkal akarják felkelteni a turisták érdeklődését az egy évszázada megszűnt Osztrák-Magyar Monarchia örökségét vállaló közép-európai országok szombaton a moszkvai Flacon Design Factory területén.

Az orosz fővárosban működő Magyar Intézet kezdeményezésre megvalósuló Monarchia Fesztiválba bekacsolódott az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén társintézmény is.

A rendezvény fókuszpontjában az urbanisztika, valamint a városi élet sajátos változásai állnak majd. A Monarchia Fesztivál magyar vendégei között szerepel Tóth Andrej grafikus, Szimler Bálint filmrendező, a Jü zenekar, Miklós Szilveszter dobos, Móri Beáta cimbalomművész, a Stúdió Artista divatház, a H6 ékszertervező iroda, valamint a ChocoMe csokoládémanufaktúra.

A rendezvény helyszíne, a Flacon Design Factory

Fotó: Flacon

Az eseményen mások mellett részt vesz Vitus Weh osztrák kultúrkritikus, Hans Knoll osztrák galérista, Jirí Strach cseh filmrendező, Monica Drapalova cseh divattervező és Anze Miklavec szlovén designer.

Ha az első alkalom sikeres lesz, a fesztivál rendszeressé válhat a szervezők szerint.