Az uniós határnyitásokról indult folyamatosan frissülő weboldal

Forrás: turizmus.com

 2020. június 15. 15:18

Elindult az az új weboldal, amely az Európa Unió országaiban a határok átlépésével kapcsolatos, aktuálisan érvényes szabályokat gyűjti és frissíti rendszeresen.

Az Európai Unió és tagállamai Európa belső határainak biztonságos újranyitását készítik elő. Noha a lakosság védelme továbbra is elsődleges szempont, azt szeretnénk, ha mindenki élvezhetné a nyaralását, újra találkozhatna családtagjaival és barátaival, vagy lebonyolíthatná különféle céllal tervezett utazásait – olvasható a most indult reopen.europa.eu oldalon.

Ez az interaktív eszköz olyan információkkal szolgál, melyek ismeretében bárki bátran megszervezheti európai utazását és nyaralását, nem tartva attól, hogy ezzel kockára teszi egészségét, biztonságát. Az információk rendszeresen frissülnek, és a jobb használhatóság érdekében 24 nyelven, köztük magyarul is elérhetők.

 

Például Görögország esetében jelenleg ezen az információk érhetők el az oldalon magyar nyelven:

EU-s országból vagy Norvégiából, Svájcból, Izlandról és Liechtensteinből ideutazhatok-e idegenforgalmi célból?

IGEN, KORLÁTOZÁSSAL
Ettől az időponttól: 15-06-2020 – Eddig az időpontig: 30-06-2020 Lehetőség van az országba turisztikai célokra belépni vagy kilépni, ha az utazás a következő országokból származik, amelyeket nem érint a nagy átviteli kockázat: Albánia, Ausztrália, Ausztria, Észak-Macedónia, Bulgária, Németország, Dánia, Svájc, Észtország, Japán, Izrael, Kína, Horvátország, Ciprus, Lettország, Libanon, Új-Zéland, Litvánia, Málta, Montenegró, Norvégia, Dél-Korea, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Cseh Köztársaság és Finnország.

A honlap készítői ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az oldalon található információk nem teljes körűek. Az uniós tagállamok által rendelkezésre bocsátott legfrissebb, nyilvánosan hozzáférhető és hiteles nemzeti forrásokból gyűjtött adatokon alapulnak.

Bár az Európai Bizottság igyekszik naprakészen tartani az itt közölt adatokat, nem vállalnak semmilyen kifejezett vagy hallgatólagos felelősséget az oldalon található információk teljességéért és pontosságáért, illetve az azokon alapuló egyéni döntésekért.

Az eszköz jelenleg részben gépi fordításokra támaszkodik. A közzétett tartalmakat minősített fordítók fogják ellenőrizni az elkövetkező napokban. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek az oldal látogatóitól. "Folyamatosan törekszünk a felhasználói élmény javítására" írják.