Az USA-t érdekli a magyar piac

Forrás: turizmus.com

 2019. június 27. 18:32

Idén 17 fő képviselte Magyarországot az amerikai turisztikai szakma legjelentősebb vásárán, az International Pow Wow-n (IPW) Anaheimben, ahol számos sikeres tárgyalást folytattak.

A Discover America Magyarország lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az idei IPW több mint 1300 turisztikai kiállító és több mint 6500 érdeklődő részvételével zajlott, amiről korábban itt számoltunk be.

Amerikai nemzeti parkok, utazási irodák, vidámparkok, bevásárlóközpontok, légitársaságok, szállodaláncok és gépkocsikölcsönzők mutathatták be a világnak június elején, mire képes valójában az Egyesült Államok turisztikai ipara. A kiállítók mintegy 70 ország turisztikai szakembereivel léphettek kapcsolatba, köztük Magyarország képviselőivel is, ezzel elősegítve az Amerikába beutazó közönség számának növelését.

Hazánkat a Discover America Magyarország és az USA nagykövetségének jóvoltából 17 fő, köztük a a turizmus.com munkatársa, képviselte a kaliforniai Anaheimben.

A magyar szakemberek könnyen megtalálták a közös hangot az amerikai kiállítókkal, ami részben annak is betudható, hogy a tavalyi évben a beutazások száma Magyarországról jelentős mértékben, több mint 15 százalékkal növekedett, ezért az ottani vállalkozók nagyobb potenciált látnak a magyar turistákban.

Az IPW-vel egy időben nyílt meg az új Star Wars témapark Anaheimben

Fotó: turizmus.com

„Bátran mondhatjuk, hogy ez volt az utóbbi évek egyik legjobb vására. Remek volt a fogadtatás a kiállítók részéről, jelentős az érdeklődés a magyar piac iránt. Több sikeres tárgyalást is folytattunk, ennek következtében szeptemberben Key West bemutatkozik Budapesten a sajtó és az utazási irodák képviselőinek. A közeljövőben reményeink szerint több amerikai szolgáltatóval és idegenforgalmi hivatallal is találkozhatunk Magyarországon” – mondta Farkas Miklós, a DAC Hungary elnöke.

 

Utazási trendek az USA-ban

Farkas Miklós tájékoztatása szerint az egész vásáron pozitív volt a hangulat, az amerikai beutazó piacon folyamatos a növekedés, és ezt a tendenciát várják az elkövetkező években is. A szállodaipar résztvevői és a programszolgáltatók folyamatosan fejlesztenek, állandóan újdonságokkal találkozhatunk.

„Egyre népszerűbbek a lakóautós nyaralások, főleg a nyugati parti nemzeti parkokba érdemes így ellátogatni, az egész országban vannak felvételi és leadási pontok. Hatalmas a választék, a legegyszerűbb kétszemélyes, alapfelszereltséggel rendelkező lakóautótól a több mint tízméteres, minden igényt kielégítő járműig bármit választhatunk” – mesélte.

Egyre több helyen találkozhatunk az amerikai borturizmussal, a Napa- és a Sonoma-völgy mellett több más neves borrégió is képviselte magát a kiállításon. A DAC Hungary elnöke szerint nem véletlenül egyre népszerűbb úti cél az Egyesült Államok, hiszen rengeteg a látnivaló, a program, jó a konyha és egyre magasabb színvonalúak a szolgáltatások.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt az 50. Pow Wow

2018. május 22.