Bajor és holland hallgatók budapesti tanulmányúton

Forrás: turizmus.com

 2018. május 29. 10:59

Május 10. és 13. között a német Technische Hochschule Deggendorf hallgatói keresték fel Budapestet tanulmányi kirándulás céljából.

A diákcsoportot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) fogadta a Főpolgármesteri Hivatal tárgyalótermében. Pap Mária, a BFTK turisztikai divízióvezetője előadásában egy pulzáló, élettel teli sokszínű és biztonságos Duna-menti fővárost mutatott be a hallgatóságnak, melynek turisztikai bevételei már a 2008-as gazdasági válságból való kilábalás kezdete, lényegében 2010 óta töretlenül bővülnek. A divízióvezető kiemelte, hogy a budapesti vendégéjszakák még a népszerű európai nagyvárosokénál — Bécs, Róma, Berlin, Barcelona — is jóval nagyobb ütemben növekszik, és ehhez markánsan hozzájárul Németország is. Még német kontextusban is kimagasló a bajor turisták érdeklődése fővárosunk iránt.

Pap Mária, a BFTK turisztikai divízióvezetője előadása

Fotó: BFTK

Az előadás arra is kereste a választ, hogy Budapestet mi teszi különlegessé a vendégek számára: többek között az ECM nemzetközi városversenyében („Best Destinations 2018”) elért előkelő 8. helyezés, a kulturális diverzitás és a négy évszakos fővárosi fesztiválkoncepció, valamint a sportvárosi imázs, és vele együtt a 2019. évre elnyert Európa Sportfővárosa cím.

Április 24-én holland diákok érkeztek a fővárosba az enschedei székhelyű Saxion – University of Applied Sciences | Hospitality Business School szervezésében. Itt szintén a BFTK látta el a házigazda szerepét.