Békefi Anna: Kétéves a Magyar Kongresszusi Iroda – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. március 22. 13:28

Két éve indult a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI), amely a koronavírus-járvány ellenére is szép eredményeket tudott felmutatni a rendezvény- és konferenciaipar népszerűsítésében. Békefi Annát, az MKI ügyvezetőjét Érczfalvi András kérdezte a Trend FM Turizmus.com műsorában.

Békefi Anna a műsorban felidézte, hogyan indult a Magyar Kongresszusi Iroda, min dolgoznak a kollégákkal és miket értek el az elmúlt két év alatt. A koronavírus érkezésével többször újra kellett tervezni, ennek ellenére tovább dolgoztak, hogy a szakma és a megrendelők között hidat képezzenek, hogy szakmai beszélgetéseket kezdeményezzenek, és a fenntarthatóságra épülő konferenciaipart erősítsék – sorolta.

Elmondása szerint azon dolgoznak, hogy Magyarország és Budapest felzárkózzon az európai élvonalba, és nemzetközi szinten sikeres, keresett üzleti és konferencia-helyszín lehessen. Ebben az iroda munkatársainak szakértelme is sokat segít, nemrégiben csatlakozott hozzájuk például külföldről az értékesítési igazgató, David Bodor.

Az MKI további terveiről is szó esett. Fontos lépés, hogy felállítsanak egy tagságot, operatív szinten pedig a nemzetközi üzletszerzés, a minél több konferencia és üzleti rendezvény hazánkba vonzása a fő céljuk. Ezzel párhuzamosan elkezdődik majd egy intenzív munka külföldi, convenion bureau specialista tanácsadókkal a végleges stratégiájuk kidolgozására.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

(Borítókép: Grósz Balázs/Turizmus.com)