Belgrád új felfogásban – frissülő turisztikai marketing

Forrás: turizmus.com

 2018. november 11. 17:37

A belgrádi szerb turisztikai hivatal újfajta marketing eszközöket vet be a skandinávok számára.

Erre a célra Jovan Radomirt nyerték meg, aki kétéves korában került Svédországba, és ma nagyon népszerű tévés műsorvezető. Belgrád az új Berlin – ez ma az egyik fő szlogen. A fiatalok kedvenc városa lett a település és nemcsak a Balkánon. Egyik évről a másikra új bárok, éttermek és éjszakai klubok nyíltak, éjjel-nappal pezseg itt az élet.

Ahogy az alltomresor.se cikkírója fogalmaz, még nem érte el a Prágához és Budapesthez hasonló turisztikai hullám Belgrádot – legalábbis eddig. Nincs turistatömeg, de számos az izgalmas látnivaló és a művészeti élet is élénk. A másik nagy vonzerő az olcsóság, elsősorban persze az északi államokban élők számára.

Jovan Radomir

Fotó: turizmus.com

Belgrádot ma biztonságos városnak ítélik Európa-szerte. A mai fiatal generáció tagjai már nem elsősorban a kilencvenes évek háborújára emlékeznek, hiszen akkor még meg sem születtek.

A települést, mint Szerbia fővárosát 1284-es iratok említik először. Ma mintegy 1,5 millióan élnek itt. A Knez Mihailova utcát a cikkíró a barcelonai La Rambla-hoz hasonlítja. A világ legnagyobb szállodaláncai már jelen vannak, de megtalálhatók a kisebb, magántulajdonban lévő hotelek is a városban, mint a Square Nine.