Bemutatta új vezérigazgató-helyetteseit a Magyar Turisztikai Ügynökség

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. május 26. 19:26

A turizmus-vendéglátás ágazat szakmai szervezetei, a Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt partnerei és a Turizmus.com is meghívást kapott arra a kötetlen találkozóra, amelyen Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója bemutatta két új helyettesét a szakmának.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől négy év után távozó Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes felügyelete alá tartozó területeket kettéosztották, Jakab Zsófia marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként, Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként segíti a jövőben az MTÜ célkitűzéseinek megvalósítását – tájékoztatta Guller Zoltán a megjelenteket a Párisi Udvar Hotelben tartott szűk körű rendezvényen. A vezérigazgató Könnyid László munkájára a jövőben is számít külső tanácsadóként.„Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon, Ivett dolga a szakmai terület irányítása lesz” – tette közérthetővé Guller Zoltán a jövőbeni munkamegosztást.

Konkrétabban: Bődi Ivett felügyeli a turizmusszakmai igazgatóságot, benne a termékfejlesztést, a minősítéseket, a vendéglátást, a Tourinfom-koordinációt, továbbá a turisztikai üzletfejlesztés szakterületet. Jakab Zsófiához tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció, a kutatásfejlesztés (az NTAK-kal együtt) és a turisztikai alkalmazások.

Guller Zoltán bemutatja az MTÜ két új vezérigazgató-helyettesét, Jakab Zsófiát (középen) és Bődi Ivettet (j)

Fotó: MTÜ

A vezérigazgató kitért arra, hogy bár a külső körülmények miatt kihívásokkal teli időszak következik a turizmusban is, jómaga az NTAK-ban látható számok alapján bizakodó, okkal lehet remélni, hogy Magyarország idén eléri a 37 millió vendégéjszakát.

Ezután az új vezérigazgató-helyettesek kaptak szót.

 

Bődi Ivett, a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettes

Bődi Ivett közel húsz éve dolgozik a szakmában, ebből 13 évig a Mellow Mood Hotelsnél szerzett szakmai tapasztalatokat különböző területeken, majd a Ramada by Wyndham Budapest City Center szállodaigazgatója lett. 2021-ben került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, ahol eddig a szálláshely és vendéglátás igazgatóságot vezette programigazgatóként.

Elmondta: nagy elismerésnek tekinti, hogy vezetőként koordinálhatja a Turizmus 2.0 stratégia által előremutató gondolkodással, egy átfogó stratégia mentén, innovatív eszközök alkalmazásával kijelölt utat. A jövőben nagy hangsúlyt kap a vendéglátás, az egészségturizmus, az üzleti és konferenciaturizmus, a szakmai képzés és az oktatás fejlesztése. Mérföldkőnek értékelte a turizmustörvény tavalyi módosításával életbe lépett fontos változásokat, köztük a szálláshelyek osztályba sorolásának egységesítését. „Az MTÜ újult erővel dolgozik a szakmával közösen azon, hogy az ágazat képes legyen olyan karrierképet mutatni a fiataloknak, ami vonzóvá teszi számukra a turizmust. A munkaerő minőségének javításában is szerepet kívánunk vállalni a jövőben" – sorolta a célkitűzéseket.

Bődi Ivett (b) és Jakab Zsófia (j) a Párisi Udvar Hotelben

Fotó: MTÜ

Jakab Zsófia, marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettes

Jakab Zsófia öt évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására. Az elmúlt négy évben a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójaként dolgozott, mely pozícióját a MTÜ vezérigazgató-helyettesi kinevezése mellett is megtartja.

Elmondta, hogy a Turizmus 2.0 stratégiában a fejlesztésközpontú gondolkodás mellett a jövőben a marketing és az értékesítés kapja a fő hangsúlyt. A stratégiai cél az adatvezérelt ágazatirányítás, célzott marketingtevékenységgel, adatelemzéssel fogják támogatni a szakmát és az iparágat. Már a 2021-es nyári és az őszi kampány is adatvezérelt volt (mindenkihez célzottan a számára legrelevánsabb információk jutottak el), többek között ennek is köszönhető az, hogy a 2021-es nyári időszak minden idők legjobb belföldi szezonja lett a magyar turizmusban.

Szavai szerint a 2022-es előfoglalási számok szintén bizakodásra adnak okot.Az elkövetkező időszakban a közvetlen forgalomösztönzés lesz a cél itthon és külföldön egyaránt. Kitért arra is, hogy a térségi márkák elfogadásával új korszak vette kezdetét a belföldi marketingben. A jövőben felértékelődik az imázsépítés, különösen külföldön, a long-haul piacokon. Ebben kiemelt szerephez jutnak a hazánkban megrendezésre kerülő sport- és kulturális rendezvények, a szórakoztatóipari együttműködések. Folytatódnak a kreatív országimázskampányok is. Hatékonynak bizonyultak az online turisztikai irodákkal való együttműködések.

„Az elmúlt időszak bizonyítja, hogy a folyamatosan változó világban mennyire fontos az innovatív gondolkodás. Kifejezetten igaz ez a turizmusra, ahol újabb és újabb utakon kell megtanulnunk sikereket elérni. Munkám során arra fogok törekedni, hogy a letett alapokra építve, adatvezérelt, megalapozott döntéshozatal mentén Magyarország imázsát tovább építsük és minél több turistát hozzunk ide” – mondta Jakab Zsófia.Mindkét új vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy munkája során számít a szakma észrevételeire, visszacsatolására, és a szakma is számíthat a támogatásukra. Már ezt szolgálta a mostani alkalom is, ahol az ágazat prominens képviselői – a hivatalos bemutatkozás után – kötetlen formában folytathatták az ismerkedést a két új vezetővel.