Bemutatták a dubaji magyar pavilon munkatársainak formaruháit

Forrás: MTI

 2021. augusztus 26. 17:56

Csütörtökön bemutatták a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában dolgozó munkatársak formaruháit.

Tóth Andrea, a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 60 fős csapat utazik ki szeptember végén Dubajba, és a Magyarországot képviselő munkatársak formaruháinak megtervezésére pályázatot hirdettek a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) együttműködésben.

A dubaji világkiállítás magyar pavilonjában ezeket a formaruhákat viselik majd a munkatársak

Fotó: MTI / Mohai Balázs

A Makovecz szellemiségében épült magyar pavilon arculatát Hosszú Gergő vezetésével egy a MOME-n végzett fiatal kreatív csapat alkotta meg. Az ügyvezető felidézte, hogy a magyar megjelenés középpontjában hazánk egyedülálló gyógy- és termálvízkincsének bemutatása áll.

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója hangsúlyozta: a Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap a magyar divattervezők és dizájnerek munkáinak bemutatása.

Az MDDÜ szakmailag támogatta a tervezői pályázat kiválasztási folyamatát. Emellett a világkiállításon a magyar megjelenés részeként tematikus hetet rendeznek, ahol szintén lehetőség nyílik a magyar divattervezők és dizájnerek munkáinak széles körű megismertetésére.


A sajtótájékoztatón elhangzott: a pályázat kiírásánál fontos feltétel volt, hogy a formaruhák dizájnja illeszkedjen a magyar pavilon arculatához, legyen strapabíró, de egyben kényelmes is, valamint feleljen meg az időjárási viszonyoknak. Emellett kiemelten fontos volt, hogy illeszkedjen a dubaji öltözködési normákhoz.

A beadott hat pályázat közül két tervezői munkát választottak ki. A The Four csapata a magyar pavilon munkatársainak és menedzsereinek ruháit álmodta meg. A tervezők az arculati színekből a petrolkék, rozéarany, fehér és sötétkék színeket használták. Az arculati motívumot aszimetrikusan helyezték el a ruhákon. A viselet anyagválasztása jól alkalmazkodik az éghajlati körülményekhez.

Bódis Boglárka, az Elysian tervezője pedig az esemény vendéglátó és üzemeltető szekciójának a ruháit álmodta meg.