Bezárják a turisztikai külképviseleteket

Forrás: turizmus.com

 2016. december 22. 10:46

Hivatalosan még meg nem erősített információnk szerint, december 21-én tájékoztatták az MTÜ külképviselőit, hogy megszüntetik szerződésüket, kivéve a moszkvai és a pekingi állomáshelyen.

A turisztikai ágazat nemzetközi képviseletét a jövőben a Külgazdasági és Külügyminisztérium látja el. Ettől válik érthetővé, hogy miért Moszkva és Peking működhet tovább, hiszen az ottani képviselők eddig is külügyi állományban voltak.

A hír kommentálására megkértük a Magyar Turisztikai Ügynökséget, amint választ kapunk, frissítjük hírünket.

Értesülésünk szerint most valósítja meg a kormány azt a korábbi elképzelését, hogy a turisztikai országmarketinget a kulturális, az agrár és a politikai kérdésekkel együtt kezelve, egy országimázs központ felügyelete alá vonja.

A szakmát persze a távlati koncepcióváltás mellett a gyakorlati kérdések is foglalkoztathatják, például a nagy utazásszervezőkkel, illetve a MICE piaci szereplőkkel való kapcsolattartás mikéntje, vagy a szakmai vásárokon, kiállításokon való megjelenés szervezése.

Ilyen volt a magyar stand az idei ITB-n

Ilyen volt a magyar stand az idei ITB-n

 

A belföldi Regionális Marketing Igazgatóságok felszámolása után a külképviseletek bezárása a második olyan lépés, ami azt jelzi, hogy az MTÜ vezetése az eddigiektől teljesen eltérő módon tervezi a piacokkal való kapcsolattartást. Hogy hogyan, az vélhetően csak március végén derül majd ki, legalábbis erre utalt az ügynökség vezérigazgatója a cég december 20-i, karácsonyi partner partiján.