Bezárnak a budapesti fürdők és az Állatkert

Forrás: turizmus.com

 2020. március 14. 18:10

A főpolgármester elrendelte a budapesti gyógyfürdők azonnali bezárását és bezár a Fővárosi Növény- és Állatkert is. A Bubi közbringarendszer ára 100 forintra csökken.

Hétfőtől nem lehet felszállni az első ajtón a BKV busz- és trolijárataira, és a cég átáll a szünidei menetrendre - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A döntés előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek este bejelentette: március 16-től a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, tantermen kívüli, digitális munkarend lép érvénybe az egész országban.

Szintén a tömegközlekedést érintő változás, hogy a budapesti közbringarendszer, a Bubi ára 100 forintra csökken.

 

Március 15-től nem üzemelnek a budapesti fürdők

A főpolgármester elrendelte a budapesti gyógyfürdők azonnali bezárását. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint március 15-től valamennyi fürdő- és gyógyászati egységüket határozatlan ideig zárva tartják.A fürdők bezárása alatt a komplex fürdőgyógyászati szolgáltatásokat is szüneteltetik, tekintettel arra, hogy azok a fürdők működtetésétől nem függetleníthetők. A vendégek a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően folytatólagosan igénybe vehetik. A fürdőbérletek a zárva tartási idővel automatikusan meghosszabbításra kerülnek – közölte a BGYH.

A fővárosi fürdővállalat március 17-től ingyenesen hívható zöldszámot működtet: 06-80-315900.

A Rudas fürdő medencéjéből nyíló panorámát határozatlan ideig nem élvezhetik a budapestiek és a turisták

Fotó: Budapest Gyógyfürdői Facebook-oldala

Március 15-én bezár a Fővárosi Növény- és Állatkert is, mely eddig is csak a szabadtéri programjait tartotta meg.

A fővárosi operatív törzs szombaton minden kerületi polgármesterrel közösen egyeztetett a koronavírus járványra való felkészülésről. Egységes volt az álláspont abban, hogy hétfőtől bezárnak az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék Budapesten.

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében a főpolgármester minden budapestit arra kér, hogy lehetőségei szerint a legkevesebb érintkezést vállaljon a következő hetekben, a budapesti munkaadókat pedig arra, hogy minden lehetőséget használjanak fel az otthoni munkavégzés feltételeinek megteremtésére, a szakaszos munkakezdés bevezetésére, hogy csökkenjen a városi tumultus – írta a Városháza közleményében.