Biztonság és fenntarthatóság a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2018. április 23. 19:37

„Our People, Our World, Our Future” címmel rendezte meg kongresszusát az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) az argentínai Buenos Airesben.

A kongresszuson Mauricio Macri argentin elnök mellett felszólalt többek között Zurab Pololikashvili, a UNWTO új főtitkára, Isabell Hill, az USA Kereskedelmi minisztériuma Utazás és Turizmus Hivatala igazgatója és Christopher Nassetta, a Hilton hotellánc elnök-vezérigazgatója; de ülésezett a G20-as turisztikai minisztertanácsa is.

Érdekesség, hogy az eseményt Francis Ford Coppola világhírű filmrendező előadása zárta, aki sajátos megközelítésből beszélt a turizmushoz való kötődéséről, annak jelenéről és jövőjéről.

Az eseményen az Európai Unió intézményeit Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnöke képviselte.

Ujhelyi István a rendezvényen, jobbra a második

Fotó: turizmus.com

A magyar politikus a turizmus biztonságáról szóló pódiumbeszélgetésben - amelyben a kormányok és a turisztikai szektor együttműködésének lehetőségeit vizsgálták – a hatékony vízumrendszer megteremtéséről beszélt, kiemelve, hogy a globális kérdésekre csak együttműködésben és az iparági szereplők hatékony bevonásával lehet eredményes válaszokat adni. Ehhez pedig szerinte jól strukturált és folyamatos párbeszéd szükséges.

A WTTC idei kongresszusának fő témája a globális szinten megteremthető utazásbiztonság volt. Arra kerestek választ a résztvevők, hogy miként lehet a legmagasabb fokú biztonságot garantálni úgy, hogy közben az intézkedések nem hátráltatják a szektor működését.

Abban érdemi egyetértés mutatkozott, hogy olyan hosszútávú döntéseket kell hoznia az ágazati és politikai szereplőknek, amelyek elősegítik, hogy a digitális technológiák a lehető legjobb mértékben segítsék a turizmus fejlődését, és minél több, fenntartható munkahelyet teremtsenek.

A biztonság és a fenntarthatóság kiemelt szerepet élvez a turisztikai ágazat jövőjében - zárul a szakbizottság kabinetjének közleménye.