Bődi Ivett: Izgalmas és trendi képzéssel kell megszólítani a fiatalokat – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 18:43

A képzési paletta sokszínűségéről, a szakma reputációjának helyreállításáról és a változásokhoz való gyors igazodás fontosságáról is beszélt az MTÜ képzéssel kapcsolatos terveit bemutatva Bődi Ivett turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettes a Trend FM műsorában.

„Összesen 212 turizmussal kapcsolatos szakirány közül választhatnak Budapesten és vidéken a végzős diákok. Mindezt számos felnőtt- és továbbképzési lehetőség egészíti ki, és az átképzésben is számos lehetőség rejlik” – érzékeltette Bődi Ivett a kínálat sokszínűségét a Trend FM Turizmus.com című műsorában, ahol Érczfalvi András riporterrel beszélgetett az Educatio Szakkiállítás apropóján.

Elhangzott: a turizmus-vendéglátás aktuális helyzetéhez viszonyított fejlődési lehetőségeket és az ezekkel kapcsolatos teendőket 12 pontban meghatározó Turizmus 2.0 stratégia kiemelt célként beszél az elhivatott, jól képzett szakemberekről.

Bődi Ivett szerint ennek kapcsán elsődleges célcsoportként kell kezelni az életútját megválasztó 14 éves generációt, illetve az egyetemi és főiskolai továbbtanulásról döntő, 18 év környékén lévő korosztályt, valamint a felnőtteket. „Az a célunk, hogy vonzóvá tegyük a szektort a fiatalok számára.” – hangsúlyozta a szakember.

Két kérdéssel feltétlenül foglalkozni kell: az egyik a munkaerőhiány, a másik pedig az, hogy a végzős hallgatók jól hasznosítható elméleti és gyakorlati tudással kerüljenek ki az intézményekből. Fontos az is, hogy az oktatás lekövesse az ágazatot érintő dinamikus változásokat, emellett „izgalmas és trendi” dolgokat tanítson. Alkalmazkodni kell a megváltozott igényekhez, hiszen az Y és Z generáció már másként gondolkodik: látni akarja azt az anyagi és szakmai perspektívát, ami azonnal eredményt ígér a számára – adott hangot véleményének a vezérigazgató-helyettes.

Fontos cél, hogy a turisztikai szakma megbecsültsége visszakerüljön a méltó helyére. Ki kell hangsúlyozni az értékeket, melyek elhivatott munkavállalóként a turizmus világában tartják az embereket – emelték ki a beszélgetésben, hozzátéve, hogy az ágazathoz kapcsolódó negatív sztereotípiák (mely szerint a turizmus nem családbarát, a dolgozóknak nincs estéjük, hétvégéjük stb.) kezdenek eltűnni, van lehetőség a kompromisszumokra. Ezt szintén fontos láttatni.

Az MTÜ tudatában van annak, hogy vonzó életpályamodellt mutatni jóval nehezebb, mint korábban volt, ráadásul nagyobb a verseny is, amiben ki kell tűnni. A kínálat viszont szélesebb, könnyebben megtalálhatják benne a fiatalok a számukra kedvező lehetőségeket. Jelentős szerep hárul a piacon működő vállalkozásokra is, hogy rugalmasan alkalmazkodva a változásokhoz olyan vonzó feltételeket kínáljanak a pályakezdőknek, amelyek összességében win-win szituációt eredményeznek.

Jó példaként említették a műsorban az évről évre egyre több fiatalt vonzó CheckInn-t, és szót ejtettek arról is, milyen nemzetközi jó gyakorlatok vannak a legfiatalabb, kisiskolás korosztály megszólítására.

Hogy az MTÜ mindezek kapcsán milyen eszközökben gondolkodik, az is kiderül a beszélgetésből, melyet itt tudnak meghallgatni: