Bologna polgármestere harcba szállt a bolognai spagetti ellen

Forrás: Euronews

 2019. március 12. 10:50

Virginio Merola Twitter-posztjában még a tészta létezését is tagadta, és azt írta, fake news, hogy a világ egyik leghíresebb étele bolognai lenne.

Hamarosan megnyitják Bolognában a világ legnagyobb étel témájú parkját, a FICO Eataly World-öt. Az esemény kapcsán a várospolgármestere  arra buzdította az embereket a Twitteren, hogy küldjenek neki képeket bolognai spagettikről. A hivatalos bolognai receptben, amit ezen a környéken regisztráltak, tej és fehér bor is szerepel, ami elég messze van a paradicsomos szósztól, amire a legtöbb ember asszociál a világ egyik leghíresebb ételének nevét hallva.

A Twitter-bejegyzés után Merola azt monda: „Furcsa olyasmi miatt híresnek lenni az egész világon, ami nem is a mi ételünk. Természetesen örülünk annak, hogy ez ráirányítja a figyelmet városunkra, de inkább szeretnénk ételeink minősége miatt híresek lenni, ami része kulináris hagyományunknak” – tette hozzá. Bologna büszke az ételkultúrájára, a tortelinire, a bolognai párizsira, vagyis olyan finomságokra, amitől inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek utánuk ahelyett, hogy bolognai spagettit kérnének.

A bolognai spagetti, ami nem bolognai

Fotó: pixabay.com

Kapcsolódó cikkek

Sajttúrák ínyenceknek

2019. február 26.