Borbás Marcsi a Virágos Magyarországért verseny új fővédnöke

Forrás: turizmus.com

 2017. május 15. 16:50

Május végéig meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny jelentkezési határidejét – jelentette be Borbás Marcsi, a mozgalom új fővédnöke. Eddig több mint 250 település jelentkezett az idei megmérettetésre.

Az eredeti, május 15-i határidő helyett egészen május 31-ig jelentkezhetnek a települések a környezetszépítő versenyre, amely évente hárommillió embert mozgat meg Magyarországon. A szervezők azt remélik, hogy a nevező városok és falvak száma idén elérheti a 300-at is – mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese azon a sajtótájékoztatón, ahol bemutatta a verseny új fővédnökét, Borbás Marcsit.

Borbás Marcsi és Bánhegyi Zsófia a Villa Bagatelle-ben tartott sajtótájékoztatón

Fotó: MTÜ

Szavai szerint a népszerű televíziós munkássága tökéletesen egybecseng az MTÜ célkitűzéseivel, a Gasztroangyal műsora kapcsán az egész országot bejárta, jól ismeri a hazai turisztikai attrakciókat, így hitelesen tudja majd közvetíteni a Virágos Magyarország üzeneteit. A fővédnök feladatai közé tartozik a mozgalom népszerűsítése, a zsűrizésben való részvétel, és a versenyhez kapcsolódó rendezvények háziasszonyi teendőinek ellátása. Borbás Marcsi közösségépítő erejét nemcsak ebben a projektben, hanem hosszú távon kívánja „használni" az MTÜ – tette hozzá Bánhegyi Zsófia.

A műsorvezető elmondása szerint közel áll hozzá a Virágos Magyarországért szellemisége, s bejelentette, ő maga is alapít egy új elismerést, amivel szeretné a versenyre kiterjeszteni az őshonos gyümölcsösök telepítését zászlajára tűző Tündérkert programot. A fővédnöki díjat személyesen fogja odaítélni egy-egy, a versenyen induló városnak és falunak.

A verseny új logója

 

Az idei év más újításokat is hozott. A verseny saját közösségimédia-platformot kapott a Facebookon és az Instragramon, ezeken a felületeken folyamatosan követni lehet majd, hogy melyik pályázó hol tart a felkészülésben, hogyan dolgozik a zsűri, és az új fővédnök is megoszt majd érdekességeket a versenyről. Továbbá a Virágos Magyarország Facebook-oldalán leadott nagyközönségi szavazatok alapján fog eldőlni, hogy melyik település nyeri az MTÜ által idén alapított „A legvirágosabb úti cél" elismerést. Mindezzel párhuzamosan megújult a közel negyedszázados mozgalom arculata is, a Virágos Magyarország új logóját szintén a hétfői sajtóeseményen mutatták be.

A zsűrizés során idén a legfontosabb értékelési szempont a fenntarthatóság lesz, a lakosság bevonása a környezetszépítésbe, a helyi termékek és a környezetbarát megoldások alkalmazása egyaránt pluszpontokat érnek majd.