Borkereskedők lettek az év fiatal franchise vállalkozói

Forrás: turizmus.com

 2016. január 25. 17:09

Szántó Kitti és Szántó Norbert, a Borháló borkereskedés sashalmi boltjának tulajdonosai vehették át idén az év fiatal franchise vállalkozója díjat a Magyar Franchise Szövetségtől.

A két fiatal azt mondja, a hálózat támogatása nélkül sosem lettek volna borkereskedők, mert a hálózat garantálja a minőséget, és leveszi a vállukról a logisztikai és adminisztrációs terheket, így marad idejük a vevőkkel foglalkozni.

Szántó Kitti, és testvére Norbert lettek az év fiatal franchise vállalkozói a szakmai szövetség idei díjazottjai között. A 49 üzletet számláló Borháló Borkereskedés tagjaként nyitottak boltot 2014-ben Budapesten, a Veres Péter utcában. A végzettségük szerint bölcsész és agrármérnök fiatalok családi hitelből vágtak bele a vállalkozásba, ezt azóta már vissza is fizették. Azt mondják, a franchise rendszer nélkül nem tudnának avval foglalkozni, amit szeretnek.

 

A boltban rendszeres kóstolókat tartanak olyan borászok részvételével, mint  Lisicza Sándor, a Takler András, Mészáros Péter, Vincze Béla,  Frittmann János, vagy Orbán Gergő. „Saját programjaink mellett a neves borászok személyes megjelenését nagyon fontosnak tartjuk, mert ez is azt bizonyítja, hogy Magyaroszágon lehet jó minőségű bort olyan áron forgalmazni, hogy az a hétköznapokon is kifizethető legyen" – mondja Szántó Kitti hozzátéve, hogy a borügyi edukációt szívügyének tekinti.

„A legjobban az tesz boldoggá, ha hölgyek jönnek be hozzánk vásárolni, receptekhez, alkalmakhoz keresnek bort, és aztán beszámolnak róla, hogy a kifinomult vendégek is elégedettek voltak. Egy kicsit mi is hozzáteszünk a világ összboldogságához."