Borturisztikai konferenciát rendezett a UNWTO

Forrás: turizmus.com

 2017. október 04. 21:08

Az argentinai Mendoza volt a házigazdája a UNWTO II. Borturisztikai konferenciájának, szeptember 29–30. között. A rendezvény fókuszában a bor és a gasztronómia turizmusra gyakorolt jótékony hatása állt – olvasható a UNWTO közleményében.
A helyszín nem véletlen, hiszen Mendoza adja az argentin bortermelés mintegy 70%-át. Mint ahogy az sem volt véletlen választás, hogy az első ilyen konferenciát a bor őshazájában, Grúziában – a legendás Kakheti régióban – tartották. Akkor is elhangzott, milyen jelentős hatással bír egy ország gasztronómiája a turizmusára, főleg, ha az ízes falatokat zamatos borok kísérik. A vendéglátásáról híres Grúziában szemmel látható volt a régió turisztikai fellendülése az utóbbi években.

A konferenciának mintegy 640 résztvevője volt a világ 23 országából – köztük turisztikai szakemberek mind az állami irányítás, mind a szakma területéről – tour operatorok, DMO vezetők – és természetesen borszakemberek és a média képviselői. Több szekcióban folytak az eszmecserék és az előadások az ágazat kihívásairól és legfrissebb eredményeiről, de legfőképp a fenntartható turizmus és a borturizmus kapcsolatáról.

A konferencia helyszíne, Mendoza adja az argentin bortermelés mintegy 70%-át

Fotó: decanter.com

„A borturizmus gazdagítja egy ország turisztikai kínálatát és igényes látogatóréteget vonz. A konferencia célja, hogy a kereslet és kínálat éppúgy találkozzon, mint a tapasztalatok cseréje a résztvevők között" – nyilatkozta a UNWTO főtitkára, Taleb Rifai.

A 2018-as, III. Borturisztikai konferencia helyszíne a Moldovai Köztársaság lesz, 2019-ben pedig Chile ad otthont a rendezvénynek.