Bosznia-Hercegovina turisztikai kisfilmje lett a közönségkedvenc

Forrás: turizmus.com

 2022. október 24. 18:53

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (CIFFT) ötödik alkalommal megrendezett közönségszavazását Bosznia-Hercegovina kisfilmje nyerte a nemzetközi filmfesztivál-sorozat eddigi legmagasabb pontszámával.

Bosznia-Hercegovina imázsfilmjére 74 országból 56 914 szavazat érkezett, így a verseny eddigi legmagasabb pontszámát elérve nyerte meg a közönségszavazást. A film elképesztő látványvilággal mutatja be az ország kivételes turisztikai értékeit, hogy milyen sok rejtett gyöngyszemet kínál az oda látogatóknak.

A filmet Robert Dacešin készítette, aki szenvedélyes utazó, blogger és filmkészítő, és az ATV országos televízióban műsorvezetőként is tevékenykedik, itt adják ugyanis "Around the World with Robert Dacešin" című műsorát. A filmest a közösségi média oldalakon aktív, több mint 200 ezer követőt számláló közössége támogatta szavazatokkal és a videó megosztásával.

"Annak ellenére, hogy országunkat sokan a múltbeli háborúval hozzák összefüggésbe, Bosznia-Hercegovina rengeteg élményt kínál, és remélem, hogy ez a videó egy újabb lépés lesz ahhoz, hogy  valóban a világ első számú úti céljává váljon" – mondta Robert Dacešin.

A rangos díj elnyeréséért a film 21 ország 48 videójával versenyzett. A közönségszavazásra 171 országból összesen 109 964 szavazat érkezett be október 1. és 20. között.A CIFFT kezdeményezésének célja, hogy a közönséget új turisztikai élmények felfedezésére ösztönözze a videókon keresztül, felhívva a figyelmet arra, hogy ez a formátum világszerte népszerűsíti a turisztikai célpontokat, termékeket és szolgáltatásokat.A közönségszavazáson részt vevő videók a CIFFT Circuit-on, a turisztikai filmek legnagyobb világversenyén is indulnak, amely négy kontinens fesztiváljait fogja össze. Bosznia-Hercegovina nyertes kisfilmjét és a többi versenyben lévő imázsfilmet a 34. World Tourism Film Awards gálán, november 24-én, Valenciában díjazzák majd.

(Borítókép: CIFFT)