Bővült a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány médiaportfóliója

Szerző: Fenyvesi Judit

Forrás: turizmus.com

 2020. július 16. 14:59

A We Love Budapest Kft. akvirálásával a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) a nagyközönség irányába kíván nyitni, és a belföldi, valamint a beutazó turizmus élénkítési folyamatában részt venni. A cég ügyvezetői pozíciójára a Kuratórium Erdei Bálintot kérte fel.

A cég a We Love Budapest és a We Love Balaton magyar és angol nyelvű weboldalak, a hozzájuk tartozó domainek, védjegyek, illetve a mindezeket fejlesztő és működtető szerkesztőségből áll. A 9 éves múlttal bíró, közismert We Love internetes oldalak közel 1,5 millió egyedi oldalmegtekintést érnek el havonta (júniusi adat), továbbá összesen közel 239 ezres Facebook- és 132 ezres Instagram-követői bázissal rendelkeznek a platformok.

Az újabb médiavásárlás célja az MTSZA tájékoztatása szerint egyrészt a „business-to-consumer” kommunikációs lehetőségek intenzívebb kihasználása, másrészt a hazai turisztikai ágazat, a belföldi és a beutazó turizmus erősítésének hosszú távú támogatása minél szélesebb körben.

Princzinger Péter, az MTSZA Kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a „szövetségek szövetsége” tulajdonában álló, illetve felügyelete alatt működő médiafelületek az MTSZA alapító okiratában rögzített célokat szolgálják, azaz a magyar turizmus minőségi megújulását, a modern magyar turizmus megteremtését támogatják, segítik. „Hiszünk Budapestben, hiszünk a Balatonban és hiszünk Magyarországban” – foglalta össze a médiastratégia mottóját az elnök.

Erdei Bálint, a We Love Budapest Kft. új ügyvezetője

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

A We Love Budapest szerkesztősége folyamatosan kutatja a főváros rejtett értékeit és állandóan frissülő tartalommal aktív és egyéb kikapcsolódási lehetőségeket tár fel az olvasóknak, a We Love Balaton stábja bemutatja és kipróbálja a magyar tengernél lévő strandokat, éttermeket, borokat, a vitorlás helyeket is, továbbá a We Love internetes portálokon a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, bárok legfontosabb információi is megtalálhatók.

A 20 fős szervezet irányítását Erdei Bálint vette át, aki a Turizmus.com magazinnak beszámolt többek közt:

  • a „We Love” brand sikeréről és különlegességéről
  • a cég szerepéről a belföldi turizmusban
  • a jövőbeli tervekről
  • saját, személyes motivációjáról

 

Az új ügyvezetővel készült interjú teljes szövege a Turizmus.com június-júliusi lapszámban, illetve a digitális verzióban ide kattintva olvasható.